Annonce
Sport

Bears uddelte læsterlige klø i Champions League-kvalifikation

Bakken Bears var mindst en klasse bedre end Leicester i Champions League-kvalifikationens første runde. Foto: Kim Haugaard
Annonce

BASKETBALL: Hvis du har gået og spekuleret over, om der er niveauforskel på dansk og engelsk basketball, så find et nyt emne.

Bakken Bears satte lørdag en tyk streg under, at de danske mestre er mindst én klasse bedre end de engelske ditto.

Leicester Riders fik en omgang øretæver i Aarhus, 103-84. Og med forspringet på 13 point fra udekampen i Britannien, var der aldrig nogen tvivl om Bakken Bears' avancement til anden kvalifikationsrunde til Champions League.

Efter et lille kvarter af lørdagens kamp dunkede Tylor Ongwae bolden i kurven til 32-17. Leicester-træneren havde set nok, kaldte en timeout. Hans hold var allerede nede med 15 point. Og de havde altså i forvejen 13 point, de skulle indhente.

Det lignede en umulig mission at redde med en peptalk på et minuts tid, og hjemmeholdet udbyggede da også sin føring løbende så den på et tidspunkt var på over 40 point samlet. Når et hold fører så stort, så går luften nogle gange af ballonen. Og det skete også i anden halvleg i Vejlby-Risskov Hallen hvor de to hold mest af alt blot forsøgte at få tiden til at gå.

Champions League-kvalifikation


  • Bakken Bears - Leicester Riders 103-84
  • Periodecifre: (22-13), (32-24), (31-21), (18-26)
  • Bears: Darko Jukic 14, Ryan Evans 14, Adama Darboe 14, Tylor Ongwae 14, Ryan Martin 12, Michel Diouf 11, Tobin Carberry 10, Hayden Dalton 9, Thomas Lærke 5, David Kristensen 4, Sylvester Berg 1
  • Leicester: Jairus Holder 17, Deandre Burnett 14, Alexander Larsson 10, Kiefer Douse 10
  • Rebounds: Bears 50, Leicester 35
  • Tilskuere: Cirka 1000 i Vejlby-Risskov Hallen
Annonce

Ukendt modstander i næste runde

Det store spørgsmål for de mere end tusinde tilskuere i hallen var, om den store niveauforskel skyldes held i lodtrækning eller at Bakken Bears-truppen igen i år oser af kvalitet.

En håndfuld nye, bærende spillere er kommet til over sommeren. Og det er først i de næste uger, at tilskuere og for den sags skyld Bakken selv får et svar på, hvor den europæiske overligger sidder i år.

Kvalifikationen til Champions League foregår over tre runder. I anden runde, der begynder onsdag, møder Bakken Bears enten belgiske Spirou Charleroi eller Hapoel Tel Aviv fra Israel. Det afgøres først mandag aften når de to hold spiller returkamp i Belgien. Israelerne vandt første kamp med tre point.

Returkampen spilles på lørdag i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce