Annonce
Aarhus

Beboer på kollegie: - Jeg er utryg og føler mig forfulgt

Delovan Saladdin Tahir har fået stjålet sin cykel fire gange på kort t id på Skjoldhøjkollegiet i det vestlige Aarhus. Foto: TV2 Østjylland

Fire gange på kort tid har Delovan Saladdin Tahir fået stjålet sin cykel på Skjoldhøjkollegiet. Det, og den seneste uro i området, gør ham utryg.

Aarhus: Området omkring Skjoldhøjkollegiet i det vestlige Aarhus har flere gange fået politiets opmærksomhed i forbindelse med ulovligheder.

Senest tirsdag aften, da en ung mand blev hevet ud af den bil, han kørte i, hvorefter han blev overfaldet og berøvet.

Der er mere på færde end det, politiet kender til, hvis man spørger én af beboerne på kollegiet. Delovan Saladdin Tahir er studerende og lejer et værelse på kollegiet, og han oplever ofte uro i området.

- Nu er jeg selv opvokset i Aarhus, og jeg føler ikke, Skjoldhøjkollegiet er det bedste sted at bo, for jeg føler mig virkelig utryg herude, siger Delovan Saladdin Tahir til TV2 Østjylland.

Senest oplevede Delovan Saladdin Tahir, at hans elcykel blev stjålet fra kollegiet til trods for, at både cyklen og kælderen, den stod i, var låst af.

- Mandag aften havde jeg stillet min cykel, og låst den hernede i kælderen, og jeg havde låst døren. Tirsdag morgen klokken ti minutter i tolv, da jeg skulle afsted, kommer jeg herned og ser, at døren står på klem, og min cykel var her ikke, siger han til TV2 Østjylland.

Han har flere gange oplevet, at hans transportmiddel til universitetet er blevet fjernet fra den låste kælder.

- Det er fjerde gang, det er sket, og jeg føler bare, at lige meget hvad jeg gør, så er det umuligt at have mine ting for mig selv, siger Delovan Saladdin Tahir.

Alle gange har det taget hårdt på Delovan Saladdin Tahir, at cyklen har været væk.

- Til at starte med blev jeg utroligt stresset, og så tænkte jeg bare 'åh nej, jeg har ikke nogen forsikring'. Jeg skulle bare afsted og finde min cykel. Jeg var meget, ja, helt ude af den, fortæller han.

Heldigvis for Delovan Saladdin Tahir har han en GPS på sin cykel koblet til sin telefon, så han altid kan følge med i, hvor cyklen er henne, når tyveknægte ikke kan holde fingrene fra den.

- Jeg kiggede på min telefon og kunne se, hvor den var henne. Den stod på Jernaldervej 237, og da jeg så kom derud, så jeg, at den stod lige foran mig låst fast til et cykelstativ, siger han.

Ifølge Østjyllands Politi holder de øje med området omkring Skjoldhøjkollegiet.

- Der har tidligere været uro med unge i området, så politiet er opmærksomme derude, siger kommunikationsrådigver hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV2 Østjylland.

Delovan Saladdin Tahir undrer sig over, at gerningsmændene altid går efter netop hans cykel.

- Jeg føler, at det er nogen, der kender mig. At de har set mig cykle rundt, og har fulgt efter mig og set, hvor jeg bor, så i den forstand føler jeg mig utryg, for nu ved de godt, at jeg har fået min cykel tilbage, og de ved også, hvor jeg bor, siger han til TV2 Østjylland.

Fremover vil han tage sin cykel med op på sit kollegieværelse på anden sal. Men heller ikke der føler han sig sikker.

- Selvom jeg stiller den på mit værelse, så kan jeg aldrig vide mig sikker på, om de bryder ind på mit værelse og stjæler den igen, siger han til TV2 Østjylland.

Ud over cykeltyverierne har Delovan Saladdin Tahir også flere gange oplevet, at mistænkelige personer har gået rundt i området for at holde øje.

- De går rundt og kigger ind i værelserne, hvis beboerne ikke har trukket gardiner for, og hvis vinduerne er åbne, kan de finde på at hoppe ind og stjæle, fortæller han.

Men selvom Delovan Saladdin Tahir allerede nu føler sig utryg ved at bo på kollegiet, frygter han endnu mere for de kommende måneder.

- Det er ikke engang sommer endnu, for der er det endnu værre. Der har vi konstant folk, der står herude og råber og skriger, og jeg er ikke typen, der går ud og snakker med dem, siger han.

Utryghed, cykeltyverier og mistænkelige personer i området gør nu, at Delovan Saladdin Tahir sætter spørgsmålstegn ved, at der efter hans mening ikke bliver holdt bedre øje i området.

- Jeg føler bare, at der er et problem, som ikke er blevet løst, siden jeg flyttede ind. Dem, der har ansvaret for det, gør ikke noget, og de burde egentlig gøre mere, siger Delovan Saladdin Tahir.

Han bryder sig ikke om at bo et sted, hvor han ikke kan have sine ting for sig selv.

- Det er rigtig ubehageligt faktisk, men ud over det, så ved jeg bare, at jeg ikke føler, det er lokalbeboerne på Skjoldhøjkollegiet, der gør det her, men det er folk ude fra, siger han.

Det er også politiets opfattelse, at det er udefrakommende, der skaber uro i området.

- Der er intet, der tyder på, at det er unge fra kollegiet, der begår balladen, men mere folk, der kommer i området, lyder det fra kommunikationsrådigver hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen.

Annonce
Delovan Saladdin Tahir mener, at det er disse trætbrætter, gerningsmændene har brugt til at brække kælderdøren op. Foto: TV2 Østjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce