Annonce
Aarhus

Beboer smittet med coronavirus på århusiansk plejehjem

Lokalcenter Bøgeskovhus er ramt af coronavirus. For første gang er en beboer blevet smittet. Foto: Axel Schütt
Nu skal alle beboere på plejehjemmet Bøgeskovhus i Viby testes for coranavirus.
Annonce

AARHUS: En enkelt mandlig plejehjemsbeboer på Lokalcenter Bøgeskovhus er blevet smittet med coronavirus. Manden blev testet efter hans hustru var erklæret smittet.

Det meddeler firmaet Forende Care, der driver plejehjemmet i Viby for Aarhus Kommune.

Hustruen, der ikke bor på Bøgeskovhus, blev testet positiv torsdag 8. oktober, og manden har siden torsdag været isoleret i egen bolig. De øvrige beboere på mandens afdeling har siden søndag også været isoleret i egen bolig. Søndag var der så svar fra beboerens prøve, og den var positiv.

Centerchefen på Lokalcenter Bøgeskovhus, Jesper Westphal, fortæller:

- Manden har det efter omstændighederne godt, og vi holder ekstra øje med hans helbredstilstand. Der er heldigvis ikke tegn på, at beboere eller medarbejdere omkring ham er syge.


Alle plejehjemsbeboere, nu vil blive testet for en sikkerheds skyld.

Jesper Westphal, centerchef, Bøgeskovhus


Annonce

Skærpede restriktioner

Lokalcenter Bøgeskovhus har ekstra skærpede besøgsrestriktioner imens smitteopsporing og tests pågår. Besøgsrestriktionerne vil vare minimum 10 dage, da alle skal testes to gange.

- Jeg har været i kontakt med Sundhedsstyrelsen, der henviser til, at vi bør følge Aarhus Kommunes strategi, da kommunen er vores tætteste samarbejdspartner, siger Jesper Westphal og uddyber:

- Det betyder, at alle plejehjemsbeboere, nu vil blive testet for en sikkerheds skyld. Vi er også i gang med klarlægge, hvilke medarbejdere, der har været inde hos den pågældende beboer, og alle medarbejdere testes.

Jesper Westphal oplyser, at alle pårørende til beboere på Bøgeskovhus bliver orienteret om besøgsrestriktionerne og baggrunden herfor.

I  sommer blev i alt tre medarbejdere fra Bøgeskovhus opdaget smittet med corona, men uden at smitten nåede at smitte beboere. Plejehjemmet har siden været smittefrit - indtil søndag.

Bøgeskovhus har i alt 80 beboere og 85 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Annonce