Annonce
Aarhus

Beboere går til kamp: Bevar det grønne område ved væddeløbsbanen

Boligbyggeri på skråningen fra "Højen" ned mod Jydsk Væddeløbsbane kan finansiere en folkepark og et nyt stadion. En lokal beboergruppe har indkaldt til protestmøde mod de planer onsdag 13. marts. Foto: Flemming Krogh
Onsdag 13. marts holder beboergruppe protestmøde mod plan om at lade boligbyggeri ved væddeløbsbanen betale folkepark og nyt stadion.
Annonce

AARHUS: Der kan godt gå hen og blive mere end almindeligt trangt i Jydsk Væddeløbsbanes restaurant onsdag 13. marts.

Fra kl. 19.00 holder en lokal beboergruppe et støtte- og protestmøde mod planen om at finansiere et nyt stadion og en ny folkepark gennem salg af retten til at opføre boliger i den grønne trekant syd for væddeløbsbanen.

Og fremmødet tegner til at blive stort.

Planen er at opføre i alt 1100 boliger. Bortset fra et par boligkarréer nord og syd for cykelplanen placeres den altovervejende del på området syd for væddeløbsbanen op mod udsigtspunktet ”Højen”.

På facebookgruppen ”Bevar de grønne områder ved væddeløbsbanen” har 472 mennesker vist interesse. 122 har tillkendegivet, at de deltager.

Andre har meldt sig til pr. mail. Og en af arrangørerne, Ashkan Eftekhari, forventer derfor et fremmøde på mellem 170 og 200 mennesker.

- Det, synes jeg, er en rigtig stor opbakning, siger Ashkan Eftekhari.

Annonce

Ikke på bekostning af det grønne

Han understreger, at beboergruppen intet har imod planerne om at opføre et nyt stadion og skabe en stor folkepark, hvor der ud over AGF bliver plads til tennis, atletik, cykelsport og hestesport.

- Det skal bare ikke være på bekostning af grønne områder. Vil man have et nyt stadion, må man finde en anden finansiering, siger Ashkan Eftekhari.

Han synes, at byfortætningen har taget overhånd i Aarhus.

- Man kan altid bygge på et grønt område. Men man kan aldrig få det tilbage, når det først er bebygget, siger Ashkan Eftekhari.

Kigger man på et kort, kan man se mange grønne områder i jeres del af byen. Der er Mindeparken, Forstbotanisk Have og andet skov. Kan væddeløbsbanens grønne trekant virkelig ikke undværes?

- Nej, vi skal værne om naturen. Især den bynære natur. Og det har overrasket mig, at vi har fået så stor en opbakning. Det bruges ikke kun af os, der bor her, siger Ashkan Eftekhari.

Annonce

Opfordring til dialog

Det er byudvikler Rune Kilden, der sammen med arkitekterne Sleth og C.F. Møller har hjulpet AGF og de andre aktører på stadionområdet med at udvikle folkeparken.

Og på facebookgruppen ”Bevar de grønne områder ved væddeløbsbanen” har Rune Kilden skrevet et indlæg, hvor han stiller sig til rådighed for dialog.

”Vi kunne sagtens lave en aften sammen, hvor vi kan uddybe vores tanker og ideer og blive klogere på de ideer og bekymringer, I har for området. Jeg har et lille håb om, at nogle af jer faktisk vil synes, at det ser spændende ud,” skriver Rune Kilden.

Vil I tage imod Rune Kildens tilbud om dialog, Ashkan Eftekhari?

- Nu er mødet på onsdag tænkt som et borgermøde med det primære formål at støtte, at vi er imod byggeri i det grønne område, siger Ashkan Eftekhari.

Annonce

Byråd skal lede processen

Men kunne man forestille sig, at I en anden gang holdt dialogmøde med Rune Kilden?

- Vi synes, at det er byrådet, der skal lede den proces. Ikke os, for vi er bare borgere uden nogen beslutningskompetence. Derfor opfordrer vi byrådet til at gå i dialog med os og de andre i området. Og vi vil gerne sende et signal til byrådet om, at vi ønsker de grønne områder bevaret, siger Ashkan Eftekhari.

4 - spaltet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce