Annonce
Aarhus

Beboere i Gellerup går imod helhedsplan

Beboerne i Gellerupparken har stemt nej til at sælge denne blok 4 som ejerlejligheder. Dermed falder et væsentligt element i helhedsplanen om en mere varieret boligsammensætning bort. Men hullet i huset skal fortsat laves. Visualisering.

Lille flertal på ekstra afdelingsmøde stemte nej til at sælge en beboelsesblok til ejerlejligheder. Dermed falder en central del af helhedsplanen i Gellerup væk.

Et snævert flertal af de fremmødte beboere har på et afdelingsmøde i Gellerupparken valgt at stemme imod et salg af blok 4 på Gudrunsvej til ejerlejligheder. Dermed vender beboerne sig imod en væsentlig del af helhedsplanen, der netop handler om at forandre området gennem flere forskellige boligtyper herunder ejerlejligheder.

Rundvisning med adm. dir. i Brabrand Boligforening, Keld Laursen, på det nysolgte område i Gellerup.

På et ekstra møde i afdelingen onsdag aften mødte stemmeberettigede op fra 53 lejemål. Da hvert lejemål repræsenterer to stemmer, blev der udleveret 106 stemmesedler. Heraf blev der afgivet 100 stemmer, og det blev et meget tæt valg, der var fordelt med 54, der stemte for bestyrelsens forslag omikkeat sælge lejligheder i blok B4, mens der var 46 nej-stemmer til forslaget.

»Dermed fulgte et flertal afdelingsbestyrelsens anbefaling om at sige nej til et salg til ejerlejligheder,« fortæller Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening.

Annonce

Afdelingsbestyrelsen har anbefalet at stemme nej på grund af den usikre økonomi, hvad angår prisen på de kommende ejerlejligheder. Formand Helle Hansen har tidligere kraftigt kritiseret Aarhus Kommune for heller ikke at have de juridske afklaringer på plads omkring et salg. Det er ikke lykkedes at træffe Helle Hansen for en kommentar. Men ifølge direktør Keld Laursen konstaterede bestyrelsen for Gellerupparken på mødet, at et salg af lejligheder dermed »foreløbig« er ude af helhedsplanen.

Er der andre steder, I overvejer at sælge lejligheder fra?

»Nej, og med denne beslutning er et salg foreløbig ude af helhedsplanen. Man kan ikke afvise, at der kan komme andre forslag på et senere tidspunkt. Men der er ingen konkrete planer overhovedet og vi ønsker ikke at skabe utryghed ved, om andre blokke skal sælges,« fastslår Keld Laursen.

Afstemningen ændrer dog ikke ved, at der fortsat arbejdes videre med med at bryde et stort hul i blok 4 for at føre en vej ind i Gellerup og dermed åbne bebyggelsen mere op.

»Det arbejder vi videre med. Der vil blive sendt opsigelser ud til beboerne i blok 4 i løbet af november med et års opsigelsesvarsel,« fortæller direktøren.

Beboere fra tre opgange med i alt 70 lejligheder skal dermed genhuses midlertidigt eller permanent. De er alle omfattet af den tryghedsgaranti, der også har været gældende for tidligere nedrivninger af blokke.

18 lejligheder forsvinder permanent ved gennembruddet. Og arbejdet med at gennembryde blokken forventes sat i gang om senest et års tid.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Navne

Ny Børn og Unge-chef sætter børnene først: - Vi skal ikke altid bare gøre det, vi plejer

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce