Annonce
Aarhus

Beboere på plejecenter i Ebeltoft er smittet med corona

Flere ældre borgere er ramt af covid-19. I Syddjurs er to beboere på et plejecenter smittet, men med milde symptomer, og i Norddjurs Kommune afgik en mand ved døden i weekenden som følge af covid-19. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
To beboere ved plejecenter Søhusparken i Ebeltoft er smittet med coronavirus. De har milde symptomer og er i bedring. I Norddjurs Kommune afgik en ældre mand ved døden i weekenden som følge af covid-19. Han er det første kendte dødsfald i Norddjurs Kommune som følge af pandemien.

Syddjurs: Coronavirussen har ramt plejecenter Søhusparken i Ebeltoft, hvor to beboere er konstaterede smittede med den frygtede sygdom. De har heldigvis milde symptomer og er i bedring, kan plejecentret oplyse via deres facebookside:

"Vi har desværre i går fået konstateret, at to beboere på plejecenter Søhusparken i Ebeltoft er smittet med Covid-19 virus. De to har milde symptomer og ser ud til at være i bedring."

Pårørende til de to smittede beboere er blevet orienteret og ligeledes er de øvrige beboere i det hus, hvor de bor, orienteret. Pårørende med tilknytning til huset er alle informeret via telefon.

For at mindske risikoen for spredning varetages plejen hos de smittede beboere hele døgnet af udvalgte medarbejdere. Disse medarbejdere har ikke berøring med andre beboere. Der er naturligvis stor opmærksomhed på, om andre beboere og ligeledes personalet frembryder symptomer.

Retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen – Styrelsen fra patientsikkerhed følges, og der er hele tiden tæt kontakt til kommunens sundhedsberedskab." Borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen, udtaler i en pressemeddelelse: - Jeg er ked af at høre, at to af vore beboere på et plejecenter er smittede. Heldigvis har de indtil videre lette symptomer. Vores personale følger situationen tæt, og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at smitte ikke spredes. Mine tanker går til de pårørende, som naturligvis har det svært i en situation, hvor deres nære er i karantæne.

Avisen har onsdag forgæves prøvet at få en udtalelse fra Søhusparken samt Sundhed og Omsorg i Syddjurs Kommune.

Annonce

Mand død i Norddjurs

I Norddjurs Kommune har man også mærket coronavirussen - desværre med et barskere udfald. Ifølge sundheds- og omsorgschef i Norddjurs Kommune, Søs Fuglsang, er en mandlig borger i weekenden afgået ved døden på grund af sygdommen covid-19.

Det er, ifølge sundheds- og omsorgschefen, det første kendte dødsfald i Norddjurs Kommune som følge af corona-epidemien.

Søs Fuglsang vil ikke komme nærmere ind på omstændighederne ved dødsfaldet, og hellere ikke oplyse hvor i kommunen, borgeren boede, men det skulle angiveligt være en ældre mand, der på grund af kronisk sygdom var i respiratorbehandling i hjemmet og fik hjælp af sundhedspersonale fra kommunen.

Sundhedspersonalet er efterfølgende blevet testet negativ for covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

Annonce