Annonce
Aarhus

Beboere råber op: Aarhus Ø hærges af bilræs og uro - igen

Privatfoto fra sidste år, hvor der var store problemer med bilræs og hensynsløs kørsel på Aarhus Ø. Et problem, der er fortsat i år.
En underskriftsindsamling blandt beboere på Aarhus Ø skal få trygheden tilbage til den nye bydel, der er ramt af bilræs og vilde bilfester. Politiet og kommunen kigger nu på permanente løsninger.
Annonce

AARHUS: De seneste år har Aarhus Ø været ramt af uro, bilræs og truende gæster, så snart vejret er blevet godt.

Med et delvist nedlukket samfund i øjeblikket og et forbud mod større forsamlinger, skulle man tro, at der var ro og fordragelighed i den nye bydel.

Men det er ikke tilfældet. De samme problemer hærger Aarhus Ø, fortæller beboere i området, som nu er i gang med at lave en underskriftsindsamling for at råbe politikerne op.

Beboerne fortæller blandt andet om vilde bilfester på områdets parkeringspladser, der forstyrrer nattesøvnen, stødende tilråb fra forbipasserende biler, truende adfærd og bilkørsel i modkørende retning og på cykelstien.

Det er en rigtigt skidt situation for beboerne, og derfor fortsætter vi vores færdselsindsats i området

Martin Løye, politiinspektør

Annonce

Tiltagende uro

Derfor håber man på mere politi i området, stærekasser og overvågning, som kan skabe mere ro og tryghed.

- Den seneste tid har mange beboere udtrykt bekymring og frustration over tiltagende uro på Århus Ø. Det synes desværre at være en tilbagevendende tendens, så snart vejret er godt. Det er blandt andet situationer som ræs, truende adfærd, bilfester, og salg af stoffer på parkeringspladserne, der giver anledning til frustration og bekymring, siger Kenneth Witzansky, der bor på Aarhus Ø, og som står bag underskriftsindsamlingen.

- Håbet er, at en underskriftindsamling vil kunne bidrage til nogle tryghedsskabende tiltag på Århus Ø, så det bliver et trygt og rart sted for alle at bo og færdes, fortæller han.

Annonce

Skidt situation for beboerne

Hos Østjyllands Politi bekræfter man, at man flere gange i påsken er rykket til Aarhus Ø for at håndtere problemer med for hurtig kørsel.

- Det er en rigtigt skidt situation for beboerne, og derfor har vi over påsken igangsat flere tiltag, fortæller politiinspektør Martin Løye.

Politiet har blandt andet haft en ATK-bil, en videovogn og lavet flere færdselsindsatser i området, som har givet en række sager om klip i kørekort.

- Vi havde håbet på, at problemerne havde været anderledes i år, og vi har givet det chancen. Men vi kan konstatere, at når solen kommer frem, så er problemerne opstået igen. Derfor er vi skredet ind, og vi kigger derfor sammen med kommunen på nogle permanente løsninger, siger Martin Løye.

Man vil blandt andet se på løsninger, der kan sænke hastigheden. Om det bliver bump, helleanlæg eller chikaner, skal man nu til at drøfte med kommunen.

Sådan så "blomsterkrukkerne" ud, som sidste år var med til at dæmpe den hasarderede kørsel på Bernhardt Jensens Boulevard. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

Blomsterkrukker virkede

Tilbage i maj sidste år kulminerede problemer med store biler, der kørte hasarderet, og politikere og politi måtte træde til.

Flere gange skabte bilræs så store problemer på hovedfærdselsåren til Aarhus Ø, Bernhardt Jensens Boulevard, at man måtte sætte store blomsterkrukker op for at dæmme op for den vilde kørsel.

Derudover lagde man nogle midlertidige bump ud, som dog efter sommer blev fjernet igen.

- Foranstaltningerne sidste år gav gode erfaringer. Om det er løsningen på længere sigt, ved jeg ikke, men det er det, der skal drøftes nu, siger Martin Løye fra Østjyllands Politi.

Annonce

Gerne flere tiltag

Hos beboerne på Aarhus Ø er man glade for, at der bliver gjort noget ved udfordringerne.

Man håber dog, at man ikke nøjes med hastighedsnedsættende tiltag.

- Vi foreslår blandt andet overvågning, mere politi i området, stærekasser, små "sving" på de lange lige veje, eller at parkeringspladserne erstattes med grønne rekreative områder i håb om, at det kan mindske uroen og i stedet bidrage til mere ro og tryghed, siger Kenneth Witzansky.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce