x
Annonce
Alarm 112

Beboere rømmer 11 boligblokke af frygt for digebrud

Et boligområde i Horsens risikerer at blive oversvømmet, og kommunen evakuerer derfor beboerne.

Af frygt for digebrud har myndighederne besluttet at evakuere 11 boligblokke nær Bygholm Sø i Horsens, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Ifølge politiet er der tale om en sikkerhedsforanstaltning, fordi det område, hvor boligerne ligger, er i fare for at blive ramt af oversvømmelse. Det drejer sig om boligområdet Bygholm Åvænget ved Schüttesvej.

Vandstanden i Bygholm sø er forhøjet på grund af store mængder regn. Et dige beskytter boligerne fra vandmasserne. For at aflaste diget har det kommunale beredskab pumpet vand væk. Men måske er det ikke tilstrækkeligt.

Sydøstjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at det dige, hvorpå Schüttesvej løber, er i fare for at blive undermineret af vandmasserne.

Af samme grund er Shüttesvej lukket.

Horsens Kommune oplyser på sin facebookside, at der indsættes busser til at evakuere beboerne. De får mulighed for at opholde sig i Forum Horsens, indtil de kan vende tilbage til deres boliger.

Endnu er der ingen melding om, hvor længe evakueringen skal stå på.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce