Annonce
Aarhus

Beboerformand om markante byggeplaner: Vi mangler grønt, ikke flere boliger

Det er parkeringspladsen her bag Arkitektskolen, som Nørrestenbro Beboerforening drømmer om at få omskabt til et grønt område til leg, boldspil og ophold. Fotoet er fra et besøg, byrådsmedlem Camilla Fabricius tidligere var på i området.Foto: Kim Hougaard.

Formanden for Nørrestenbro Beboerforening jubler ikke og de mange byggeplaner i området omkring Nørreport. Hun frygter, at for mange mennesker bliver klemt sammen på for lidt plads og ser gerne, at kommunen laver et grønt område på p-pladsen bag arkitektskolen og køber skolens auditoriebygning til offentlige formål.

AARHUS: Solveig Munk er formand for Nørrestenbro Beboerforening - et område med udsigt til en rivende udvikling med de mange boligbyggeplaner, der er, i omkring Nørreport.

Hvad siger hun til det?

- Min begejstring kan ligge på et meget lille sted. Det, vi er allermest bekymrede for, er tætheden. Her bor mange mennesker i forvejen. Hvis man presser flere boliger ind, bliver vi for mange mennesker på for lidt plads, siger beboerforeningsformanden.

- I stedet for blot boliger kunne vi godt tænke os noget erhverv og kultur, og kvarteret kunne godt bære for eksempel et sted for hjemløse. Og så mangler vi meget noget grønt. Vi prøver at overbevise kommunen om, at p-pladsen bag Arkitektskolen skal omdannes til et grønt område til leg, boldspil og ophold, fortsætter hun.

Annonce
Formanden for Nørrestenbro Beboerforening ser hellere, at den lave bygning i Kaløgade bliver brugt til tømrerværksted eller streetfood, end at den bliver revet ned og erstattet af et langt højere boligbyggeri.Foto: Axel Schütt

Kultur i auditoriebygningen

Samtidig med, at arbejdet med forslag til lokalplaner for boligbyggeri i Kaløgade 5-7 og Nørreport 15-17 så småt er gået i gang, har kommunen også sat gang i arbejdet med en udviklingsplan for en del af Nørrestenbro-området mellem Nørreport og Østbanetorvet.

- Kommunen spørger os beboere, hvad vi kunne tænke os, at udviklingsplanen skal indeholde. Det er fint nok, men måske kommunen så lige skulle sætte lokalplanarbejdet med de to byggeprojekter på pause, mens udviklingsplanen bliver lavet, siger Solveig Munk.

Beboerforeningen har et stort ønske: At kommunen køber Arkitektskolens auditoriebygning, som statens ejendomsselskab, Freja, har sat til salg.

- Vi har henvendt os med ønsket til flere af rådmændene. Vi forestiller os, at auditoriebygningen skal bruges til noget samlende for området. Noget kulturelt. En teatersal, et ungdomskulturhus, et beboerhus, siger Solveig Munk.

Behov for ældreboliger

Planerne om boligbyggerier er hun betænkelig ved.

- Hvis man ikke har kreativitet til at bruge de eksisterende bygninger i Kaløgade til andet, ja, så kan man rive dem ned og bygge boliger i seks etager. Vi mener, at man skal bygge væsentligt lavere - og tænke på at noget af det, vi mangler i området, er almene boliger, ældreboliger og et dagcenter, siger beboerforeningsformanden og fortsætter:

- Vores skrækscenarie er, at kommunen sælger p-pladsen til boligbyggeri. Det bliver en stor, mørk klods.

Parkering under jorden

I stedet ønsker hun sig p-pladsen omdannet til et grønt område.

Men hvor skal bilerne så parkere?

- Man kan udbygge p-kælderen lige under og forbinde den med den p-kælder, der skal være under det planlagte byggeri i Kaløgade 5-7. Så vil vi foreslå, at man laver ind- og udkørsel via Nørreport, så bilerne ikke skal køre ind i området, siger Solveig Munk.

Mandag 11. marts fra 17.30-19.00 er der borgermøde om udviklingsplanen i auditoriet på Arkitektskolen, hvor der bliver orienteret om planen, og hvor beboerne opfordres til at komme med deres visioner for byudviklingen i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce