Annonce
Debat

Beboerparkering tænkt anderledes

Annonce

Når teknisk rådmand i Aarhus Kristian Würtz (S) proklamerer, at han vil løse en del af byens parkeringskaos ved at sælge beboerparkeringskort til alle bilejere/beboerne inden for Ringgaden, lyder det uproblematisk. Naturligvis vækker forslaget jubel på Facebook, da det jo præsenteres som en genialitet.

Rådmanden vil investere pengene i nye parkeringsområder, men hvor mange nyetablerede P-pladser er der reelt set råd til ved at sælge p-kort a kr. 265? Og hvorfor gå over åen efter vand, når der er delvist tomme p-huse?

I kølvandet på rådmandens forslag vil der også blive stillet krav til en udvidelse af parkeringskontrollens indsats for at servicere Ringgade-beboerne og opretholde reglerne. Dermed skal der ansættes flere p-vagter, og det betyder flere udgifter.

Er det en bedre investering og langsigtet strategi at kunne tilbyde byens gæster mulighed for en gratis eller billigere parkering, så offentlige parkeringsområder får tilskud via beboerparkeringsafgiften? Måske endda et system med en differentieret parkeringsafgift, så man i eksempelvis Navitas "langt ude på havnen" - kan parkere gratis, og hvor parkeringstaksten justeres, desto tættere på City man ønsker at parkere.

Hermed investerer byen i et planlægningsværktøj, som kan bidrage til at flytte 'uvedkommende' parkeringer og trafik ud af city/beboerparkeringsområderne og direkte ind i p-husene, hvor de hører hjemme. Ordningen kan desuden gennemføres langt hurtigere og billigere, end hvis byen skal etablere nye parkeringsområder med begrænset effekt.

I vores beboerparkeringsområde 5 (Frederiksbjerg) er vi som ejere af en parkeringslicens også frustrerede og irriterede, når jagten på en ledig p-plads går ind. Måske føler vi os endda en smule dummere over også at betale kommunen for at køre rundt i ring. Vores trafikale kaos har Bruuns Galleri en stor del af ansvaret for. Og dermed også andel i det dårlige miljø, støj og forurening og kampen om p-pladser.

I sammenhæng med en differentieret P-afgift i byen vil det klæde centermanager i Bruuns Galleri Claus Brændgaard og ejerne, Steen og Strøm, at gå forrest og tilbyde gratis parkering for deres kunder! Og dermed lette presset for lokalområdet, udvise evne for godt naboskab og - ikke mindst - styrke galleriets image. Vi skal alle være en del af helheds- og miljøplanen. Gøre en indsats for at styrke bymiljøet og passe på hinanden.

Kunne vi i vores beboelsesområde skilte med, at der blot 100 meter fra gaden var gratis parkeringsmulighed i Bruuns Galleri, vil det gøre en verden til forskel. Skal vi gøre forsøget?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce