Annonce
Kultur

Beder fans om hjælp: Konkursramt undervandsorkester forsøger at komme oven vande

Between Music er ved at samle penge ind til at genrejse ensemblet oven på en konkurs, så det århusianske undervandsorkester igen kan turnere med "Aqua Sonic". Foto: Charlotta de Miranda
En konkurs som følge af en slem vandskade sendte det århusianske orkester Between Music på dybt vand. Nu forsøger bandet at rejse penge via crowdfunding, så de igen kan turnere verden rundt med deres undervandskoncert.

AARHUS: Undervandsorkestret Between Music har siden 2016 turneret i store dele af verden med "Aqua Sonic". En koncert hvor de fem musikere synger og spiller på specialbyggede instrumenter, mens de er nedsunket i fem store akvarier.

Men kort før nytår måtte Between Music erklære sig konkurs, da internationale forsikringsselskaber ikke ville betale et skadeskrav på flere millioner kroner efter en vandskade i forbindelse med en koncert i Tyskland i 2019.

Between Music og spillestedet var begge forsikrede, men de internationale forsikringsselskaber var altså ikke klar på at dække skaden, der beløb sig til 4,7 millioner kroner.

Annonce

Det betød, at ensemblet måtte stoppe sin turnéaktivitet, aflyse planlagte koncerter i Norge og sige nej til forespørgsler fra blandt andet New York, hvor man tidligere har høstet stor anerkendelse. For eksempel har avisen New York Times kaldt koncerten for "spell-binding" (tryllebindende, red.)

Beder fans om hjælp

Nu rækker Between Music ud til deres mange følgere og publikum for at bede om hjælp.

Orkestret har startet en crowdfund-indsamling for at komme oven vande igen.

- Tusindvis af mennesker har oplevet vores koncerter, og vores videoer er gået viralt flere gange på sociale medier. Vi har derfor en meget stor gruppe, vi kan nå ud til. Det giver et
godt grundlag, og vi håber, at rigtig mange vil støtte os med et større eller mindre beløb, lyder det fra musiker og medstifter Robert Karlsson i en pressemeddelelse.

Between Music er kendt for deres undervandskoncert "Aqua Sonic". Her Nanna Bech, der har været en del af undervandskoncerten siden 2012. Hun synger under vand og spiller på en rotacorda, et instrument inspireret af en drejelire, som er skabt til projektet. PR-foto

Bandet håber at rejse 40.000 euro, men gerne mere. Crowdfundingen er allerede godt i gang og er i skrivende stund nået op på 22.027 euro.

En større anonym donation har gjort det muligt for orkestret at købe deres instrumenter og udstyr tilbage.

- Det er fantastisk, at vores specialbyggede instrumenter er reddet. Næste trin er at sørge for, at vi kan komme ud på turné med "Aqua Sonic" igen, siger Robert Karlsson, der forklarer, at det kræver, at der er styr på det administrative i form af omfattende forsikringer, bogholderi og juridisk bistand.

Annonce

Tusindvis af timer

Between Music håber, at infrastrukturen kommer på plads, så de kan gennemføre koncerter i Schweiz til efteråret.

Between Music

Between Music blev dannet i 2012 og har siden 2016 turneret i hele verden med undervandskoncerten "Aqua Sonic".

Between Music er en almennyttig forening med base i Aarhus, som er skabt på initiativ af Laila Skovmand, kunstnerisk leder, og Robert Karlsson, innovativ leder.

I "Aqua Sonic"-koncerten medvirker foruden Laila Skovmand og Robert Karlsson også musikerne Morten Poulsen (trommer), Nanna Bech (sang og rotacorda) samt Moran Le Bars (percussionist). Roman Komar (lydtekniker) og John Nyby (sceneteknik).

Efter en konkurs samler orkestret nu penge ind til at fortsætte sin omfattende turnéaktivitet. Crowdfunding-kampagnen kan ses på: www.betweenmusic.dk.

- Vi har brugt tusindvis af timer på at udvikle dette kunstneriske projekt og på at lære at spille vores specialbyggede undervandsinstrumenter. Desuden havde vi gang i fem andre projekter omkring lyd og vand, og havde planer om en bæredygtig vandfestival. Vi kan ikke bare lade det hele gå under, siger stifter og kunstnerisk leder Laila Skovmand, der håber, at indsamlingen bliver så solid, at der også bliver penge til at fortsætte de andre vandprojekter, som man var godt i gang med.

Crowdfunding-kampagnen kan ses på: www.betweenmusic.dk.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Aarhus

Se alle backstage-billederne fra Hobbitten: På et tidspunkt havde Molly 100 arme fra bjerguhyrer liggende i sin lejlighed

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce