Annonce
Kultur

Beder fans om hjælp: Konkursramt undervandsorkester forsøger at komme oven vande

Between Music er ved at samle penge ind til at genrejse ensemblet oven på en konkurs, så det århusianske undervandsorkester igen kan turnere med "Aqua Sonic". Foto: Charlotta de Miranda
En konkurs som følge af en slem vandskade sendte det århusianske orkester Between Music på dybt vand. Nu forsøger bandet at rejse penge via crowdfunding, så de igen kan turnere verden rundt med deres undervandskoncert.

AARHUS: Undervandsorkestret Between Music har siden 2016 turneret i store dele af verden med "Aqua Sonic". En koncert hvor de fem musikere synger og spiller på specialbyggede instrumenter, mens de er nedsunket i fem store akvarier.

Men kort før nytår måtte Between Music erklære sig konkurs, da internationale forsikringsselskaber ikke ville betale et skadeskrav på flere millioner kroner efter en vandskade i forbindelse med en koncert i Tyskland i 2019.

Between Music og spillestedet var begge forsikrede, men de internationale forsikringsselskaber var altså ikke klar på at dække skaden, der beløb sig til 4,7 millioner kroner.

Annonce

Det betød, at ensemblet måtte stoppe sin turnéaktivitet, aflyse planlagte koncerter i Norge og sige nej til forespørgsler fra blandt andet New York, hvor man tidligere har høstet stor anerkendelse. For eksempel har avisen New York Times kaldt koncerten for "spell-binding" (tryllebindende, red.)

Beder fans om hjælp

Nu rækker Between Music ud til deres mange følgere og publikum for at bede om hjælp.

Orkestret har startet en crowdfund-indsamling for at komme oven vande igen.

- Tusindvis af mennesker har oplevet vores koncerter, og vores videoer er gået viralt flere gange på sociale medier. Vi har derfor en meget stor gruppe, vi kan nå ud til. Det giver et
godt grundlag, og vi håber, at rigtig mange vil støtte os med et større eller mindre beløb, lyder det fra musiker og medstifter Robert Karlsson i en pressemeddelelse.

Between Music er kendt for deres undervandskoncert "Aqua Sonic". Her Nanna Bech, der har været en del af undervandskoncerten siden 2012. Hun synger under vand og spiller på en rotacorda, et instrument inspireret af en drejelire, som er skabt til projektet. PR-foto

Bandet håber at rejse 40.000 euro, men gerne mere. Crowdfundingen er allerede godt i gang og er i skrivende stund nået op på 22.027 euro.

En større anonym donation har gjort det muligt for orkestret at købe deres instrumenter og udstyr tilbage.

- Det er fantastisk, at vores specialbyggede instrumenter er reddet. Næste trin er at sørge for, at vi kan komme ud på turné med "Aqua Sonic" igen, siger Robert Karlsson, der forklarer, at det kræver, at der er styr på det administrative i form af omfattende forsikringer, bogholderi og juridisk bistand.

Annonce

Tusindvis af timer

Between Music håber, at infrastrukturen kommer på plads, så de kan gennemføre koncerter i Schweiz til efteråret.

Between Music

Between Music blev dannet i 2012 og har siden 2016 turneret i hele verden med undervandskoncerten "Aqua Sonic".

Between Music er en almennyttig forening med base i Aarhus, som er skabt på initiativ af Laila Skovmand, kunstnerisk leder, og Robert Karlsson, innovativ leder.

I "Aqua Sonic"-koncerten medvirker foruden Laila Skovmand og Robert Karlsson også musikerne Morten Poulsen (trommer), Nanna Bech (sang og rotacorda) samt Moran Le Bars (percussionist). Roman Komar (lydtekniker) og John Nyby (sceneteknik).

Efter en konkurs samler orkestret nu penge ind til at fortsætte sin omfattende turnéaktivitet. Crowdfunding-kampagnen kan ses på: www.betweenmusic.dk.

- Vi har brugt tusindvis af timer på at udvikle dette kunstneriske projekt og på at lære at spille vores specialbyggede undervandsinstrumenter. Desuden havde vi gang i fem andre projekter omkring lyd og vand, og havde planer om en bæredygtig vandfestival. Vi kan ikke bare lade det hele gå under, siger stifter og kunstnerisk leder Laila Skovmand, der håber, at indsamlingen bliver så solid, at der også bliver penge til at fortsætte de andre vandprojekter, som man var godt i gang med.

Crowdfunding-kampagnen kan ses på: www.betweenmusic.dk.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Kultur

Traditionsrig kvartersfest er tilbage: Vasketøj, stangtennis og tjenerløb i gaderne

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Østjylland

Søndag aften begyndte en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Annonce