Annonce
Østjylland

Bedre at være med end at være imod: Venstre tilslutter sig aftale og får mere indflydelse i det nye regionsråd

Anders G. Christensen (V) og Anders Kühnau (S) var begge i spil som formand for det nye regionsråd. Kühnau fortsætter på posten, og Anders G. Christensen har nu meddelt, at Venstre også vil med i den brede konstitueringsaftale. Foto: Region Midtjylland
Efter en tænkepause er Venstre gået med i konstitueringsaftalen for det nye regionsråd, hvor Anders Kühnau står i spidsen. Venstre får to formandsposter og flere pladser i udvalgene, end der først var lagt op til.

Østjylland: Venstre i Region Midtjylland tilslutter sig konstitueringsaftalen med de øvrige partier i regionsrådet. Det oplyser partiets gruppeformand, Anders G. Christensen, efter et møde torsdag aften mellem de 11 nyvalgte medlemmer af Venstres gruppe. Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige tilslutter sig også aftalen.

I forvejen bakker Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, SF, Kristendemokraterne, Psykiatri-Listen og Enhedslisten op om Anders Kühnau som regionsrådsformand.

Venstre har efter en tænkepause også valgt at pege på den socialdemokratiske formand.

Annonce

Ikke tilfredse, men..

- Vi var på ingen måde tilfreds med den måde, hvorpå Socialdemokratiets Anders Kühnau samlede et flertal i løbet af valgnatten trods løfter om en bred konstituering. Men vi erkender, at de røde støttepartier, konservative og kristendemokraterne ønsker at fortsætte med den nuværende ledelse og tilslutter os derfor konstitueringsaftalen, da den trods alt giver os større indflydelse end ved at stå udenfor. Og Venstre arbejder for borgerne, siger Anders G. Christensen i en pressemeddelelse.

Han hæfter sig ved, at Venstre får en ekstra plads i både forretningsudvalget og hospitalsudvalget, formandsposten i udvalg for regional udvikling, ligesom man i forhold til udspillet fra valgnatten også har forhandlet sig frem til formandsposten i et nyt udvalg for personale.

Annonce

Sundhedsvæsnet udfordret

- Hele sundhedssystemet er udfordret, når det gælder tiltrækning af nye medarbejdere og tilfredshed blandt personalet. Det er en opgave, som Venstre har fokus på at løse i tæt dialog med alle personalegrupper. Vi er valgt af borgerne, der ønsker et velfungerende sundhedsvæsen, og det får vi kun med tilfredse medarbejdere, siger Anders G. Christensen.

Han er godt tilfreds med, at Venstre fastholdt positionen som det ubetinget næststørste parti i regionsrådet:

- Vi vidste på forhånd, at det ville blive svært at ændre det røde flertal i Region Midtjylland denne gang, så jeg er glad for, at den blå blok gik frem med samlet ét mandat. Vi manglede kun lige godt 4.000 stemmer i, at flertallet var skiftet. Venstre vil i de kommende år være garant for både samarbejde og konstruktiv opposition til den røde ledelse, ligesom vi i kraft af vores stærke repræsentation vil sørge for, at borgerne i alle dele af regionen bliver hørt i regionsrådssalen i Viborg.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Østjylland

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce