Annonce
Navne

Bedre forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme hos mennesker med leddegigt

Ellen-Margrethe Hauge, professor, overlæge, ph.d., Aarhus. Pressefoto
Annonce

Professor, overlæge, ph.d. Ellen-Margrethe Hauge, Led- og Bindevævssygdomme på Aarhus Universitetshospital har netop modtaget en million kroner fra Gigtforeningens særlige pulje, som skal fremme visionære forskningsindsatser af høj international kvalitet.

Hun modtager donationen til et projekt, som skal forbedre forebyggelsen af hjerte-kar-sygdomme hos mennesker med leddegigt.

Man har i adskillige år vidst, at mennesker med leddegigt har en væsentligt forhøjet risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. En CT-scanning af hjertet er en hurtig, billig og ufarlig undersøgelse, som kan måle forekomsten af kalk i hjertets kranspulsårer – en tilstand, som er endnu stærkere forbundet med hjerte-kar-sygdom end de klassiske risikofaktorer.

Forskerteamet vil derfor gennemføre hjerte-CT-scanninger af 2.000 personer med leddegigt. Formålet er at udvikle en enkel metode til at identificere leddegigtpatienter, der er i særlig risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom, og som har behov for en forebyggende indsats, der kan lette symptomerne, forbedre livskvaliteten og nedbringe dødeligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce