Annonce
Debat

Bedre forhold for cyklister

Cyklister i Mejlgadekrydset, september 2017. Foto: Jens Thaysen

Hver morgen cykler jeg over Mejlgade ved krydset. Jeg har ellers aldrig været utilfreds med at cykle i Aarhus, men efter at letbanen er kommet op i Aarhus, er det, som om krydset ved Mejlgade er begyndt at tage lang tid, før vi cyklister kan cykle over krydset. Førhen har det ikke taget nær så lang tid at komme over krydset. Jeg formoder, at det skyldes den nye letbane.

Jeg oplever dagligt flere cyklister, der cykler over krydset, imens det stadig er rødt. Jeg mener, at det er for risikabelt og ikke mindst farligt, da letbanen stadig er ude at prøvekøre og på grund af bilerne. Jeg forstår heller ikke, hvorfor det skal tage så lang tid at komme over, fordi der kommer en letbane.

Her er der sikkert nogle, der vil mene, at jeg burde tage bussen fremfor cyklen, hvis jeg var utilfreds. Jeg har til daglig valgt at tage min cykel frem for offentlige transport, da jeg mener, at bybusserne i Aarhus har en tendens til at være enormt proppede af mennesker, og fordi koster 20 kr. for mig at komme hjem i bus. Der er nok nogle, der vil mene, at jeg er nærig. Men hvis man skal med natbus, så koster det det dobbelte af, hvad det gør om dagen, hvorfor jeg her igen vælger at tage cyklen frem for bussen, for det er simpelthen fup at tage overpris for natkørsel, hvis du spørger mig. Jeg håber, at der vil blive bedre forhold til os cyklister i Aarhus, der hver morgen vælger cyklen fremfor bilen eller bussen, da jeg mener, at der er begyndt at blive mindre plads til os cyklister i Smilets By.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce