Annonce
Debat

Bedre lokale børnepasningstilbud

Annonce

Læserbrev: I Venstre arbejder vi for, at de kommunale kerneopgaver bliver styrket kvalitetsmæssigt. Det er nemlig på sin plads efter de betænkelige nedskæringer, vi har set over de sidste to byrådsperioder. Et af de steder, hvor der skal sættes ind, er den kommunale børnepasning af børn på 0-6 år.

Venstre arbejder bl.a. for at få færre børn pr. voksen i børnehaverne, da der p.t. er for lidt tid til børnene - også sammenlignet med andre kommuner. Vi skal derfor have ansat nogle flere pædagoger og sørge for, at pædagogerne ikke spilder tiden med unødvendig registrering. Venstre arbejder også for et styrket fokus på bl.a. sprog og mistrivsel, så alle børn får de bedste forudsætninger for at begynde i skole.

Kommunale børnepasningstilbud bør i langt højere grad tilpasses kommunens udvikling. Venstre vil gøre meget for at sikre lokale pasningstilbud, så der er pladser omtrent, hvor behovet er. Alt for ofte skal forældre ud på en længere køretur for at få deres børn i institution. Den kommunale befolkningsprognose og planlægning bør forbedres, så det ikke igen går galt, som det er gået i f.eks. Hørning.

Og hvor skal pengene til indsatsen så komme fra? Der skal skæres ned på kommunens store projektmageri, og så skal vi have gjort kommunens administration billigere og mere effektiv. Som tidligere dokumenteret, så bruger Skanderborg Kommune langt flere penge på ledelse og administration end den gennemsnitlige kommune i Region Midtjylland.

Slutteligt skal det nævnes, at Danmark, og ikke mindst Skanderborg Kommune, forventes at stå overfor en massiv velstandsfremgang. Ifølge seneste prognose fra de økonomiske vismænd, så er Danmark 20 procent rigere i 2025. Lad os bruge dele af denne velstandsstigning til at styrke de kommunale kerneopgaver, herunder den kommunale børnepasning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce