x
Annonce
Aarhus

Bedrog 114 gange: Svindler fra Aarhus skal to et halvt år i fængsel

En 34-årig mand, der boede i Aarhus, er ved Retten i Randers idømt to et halvt års fængsel for omfattende bedrageri. Foto: Annelene Petersen
34-årig mand boede i Aarhus, da Østjyllands Politi kom på sporet af hans massive bedrageri. Nu er der faldet dom: To et halvt års fængsel.

AARHUS: En 34-årig mand blev torsdag ved Retten i Randers idømt to et halvt års fængsel for omfattende bedrageri.

Han erkendte, at han 114 gange har snydt og bedraget næsten lige så mange mennesker.

Manden boede i Aarhus, da han blev anholdt. På det tidspunkt havde efterforskerne fra Østjyllands Politi fundet frem til 91 bedrageriforhold, som han var mistænkt for at stå bag.

Det var nok til at få ham varetægtsfængslet, og siden da er sagen vokset til i alt 114 forhold.

I langt de fleste sager har den 34-årige sat varer, koncertbilletter, iPhones og rejsegavekort til salg på Den Blå Avis eller Facebook og fået køberen til at overføre penge til enten ham selv eller nogen, han kendte.

Men varerne så køberne aldrig noget til.

Annonce

Lokkede til at overføre penge

- Sagen viser med al tydelighed, hvorfor det er så vigtigt, at man ikke overfører penge for en vare, som man aldrig har set eller ved, om sælgeren overhovedet er i besiddelse af. Den 34-årige er dømt for 101 gange at have lokket en køber til at overføre penge for en vare, som vedkommende aldrig har fået, og det har han så tjent knapt 370.000 kroner på, siger politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg fra Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet i en pressemeddelelse.

Anmeldelser fra hele landet

Det er politiets landsdækkende center for IT-relateret og økonomisk kriminalitet, i daglig tale LCIK, der har modtaget størstedelen af anmeldelserne, der er kommet fra hele landet.

KCIL har stået for den indledende efterforskning, kædet sagerne sammen og fundet frem til den 34-årige.

Da han boede i Aarhus, blev sagerne sendt til Østjyllands Politi.

Politikredsens sektion for økonomisk kriminalitet har herefter fortsat efterforskningen, der mundede ud i samlet set 114 bedrageriforhold. Den 34-årige har samlet bedraget for knapt en halv million kroner.

Fik depositum - havde ingen lejlighed

Han har nemlig også sat en lejlighed i Aarhus til leje på Boligportalen og udgivet sig for at være udlejer.

Han indgik en lejekontrakt med to forskellige kvinder, som han fik til at overføre depositum og forudbetalt husleje på trods af, at han slet ikke havde rådighed over lejligheden.

Han er også dømt for fire gange, på fire forskellige hoteller, at have udgivet sig for at være en anden og indlogeret sig på et hotelværelse og bestilt mad og drikke på trods af, at han ikke havde penge til at betale noget af det.

- Sagen kørte som en tilståelsessag, da den 34-årige erkendte alle forhold. Han har forklaret, at han er ludoman og skulle bruge penge til at dække sit forbrug, siger specialanklager Jesper Rodkjær i pressemeddelelsen.

Den 34-årige modtog dommen og er fortsat varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce