Annonce
Byudvikling

Bedst sælgende ejendomsmægler kigger i krystalkuglen: Derfor holder Aarhus-priserne sig på ejerlejligheder

Der var også rift om Nicolinehus' ejerlejligheder på Aarhus Ø, der er solgt, før de er bygget. Der er kun otte lejligheder tilbage for køberne. Projektlejligheder går som varmt brød for ejendomsmæglerne. Foto: Andres Møller
Coronakrisen har skabt nye højder på det århusianske ejendomsmarked, hvor priserne på ejerlejligheder vil holde sig - eller stige en tak i 2022.

AARHUS: Kan priserne blive ved med at stige på ejerlejligheder i Aarhus, spørger mange sig selv. Ja, siger ejendomsmægler.

- 2020 var travlt. 2021 har været et vildt år, siger Kasper Bøtcher, der er ejendomsmægler og medindehaver af Danbolig Aarhus City og Midtby, som især gør i ejerlejligheder.

Ejendomsmægleren på Bruuns Bro i M. P. Bruuns Gade er den mægler, der i det forgangne år solgte flest ejerlejligheder i hele Danmark.

Annonce

558 blev det til i 2021, og det er niende år i træk, at Danbolig Aarhus City er den bedst sælgende mægler af ejerlejligheder i Danmark.

Stadig gang i den

Kort sagt, det går meget stærkt i Aarhus.

Derfor vil vi opleve, at priserne holder sig - eller snarere bliver højere på ejerlejligheder

Kasper Bøtcher, Danbolig Aarhus City og Midtby

- Der er stadig gang i den, og det vil vi også opleve i 2022. Vi har dog et opråb om, at der bliver bygget flere ejerlejligheder i Aarhus Midtby. Folk vil gerne leve i centrum af Aarhus, som stadig er et meget attraktivt område at bo i, siger Kasper Bøtcher, når han kigger i krystalkuglen.

Han har ikke med sin 10 år som baggrund i branchen tidligere oplevet lignende.

- Der er et låg på og et begrænset antal eksisterende ejerlejligheder, mens vi samtidig oplever, at der bygges færre nye boliger. Derfor vil vi opleve, at priserne holder sig - eller snarere bliver højere på ejerlejligheder, siger han.

Annonce

Solgt før bygget

Danbolig solgte i midtbyen ikke færre end 126 såkaldte projektboliger. Altså ejerboliger, som er ved at blive bygget, men som køberne sikrer sig med en underskrift, inden de står færdigbyggede.

Det gælder blandt andet for Nicolinehus på Aarhus Ø, hvor Danbolig kun har otte ud af 180 ejerlejligheder tilbage. Resten er solgt som projekter. Samme billede tegner sig for høje Lighthouse, hvor 320 lejligheder blandt 400 allerede er solgt.

- Antallet af nye ejerlejligheder har svært ved at følge med. Det gælder blandt andet Pension Danmarks projekt ved den gamle Trælast på Daugbjergvej, der står færdig i 2023. Her kan kun 37 ud af 243 boliger købes. Resten er lejeboliger, siger Kasper Bøtcher.

Selv om flere økonomer spår, at 2022 kan blive et turbulent år på aktiemarkedet, ser ejendomsmægleren ikke foruroligende mekanismer, som kan sætte en stopper for købelysten.

- Der bliver talt om rentestigning. Spørgsmålet er, om den kommer. Stigningen har spøgt i mange år uden, der er sket noget. En anden joker kan være de nye boligskatter, som kan give en ekstra regning for både køber og sælger, forklarer Kasper Bøtcher.

- Under alle omstændigheder oplever vi, at mange lidt ældre i periferien af Aarhus gerne vil have en lejlighed typisk med terrasse i centrum af Aarhus, og de er meget købestærke med en stor friværdi oparbejdet gennem 15-20 år, siger han.

- Det betyder omvendt, at nogle - måske lidt yngre - må bevæge sig ud i periferien og gå på kompromis med deres ønsker om at bo i midtbyen.

Annonce

Hvad sker der med coronakrisen?

Da coronakrisen for alvor satte ind med lock-down i marts 2020, var ejendomsbranchen afventende som så mange andre brancher.

Det viste sig, at coronanedlukningen de seneste år har været med til at sætte rekorder i salget af ejerlejligheder. Ikke siden 2005 - altså før finanskrisen -  er der solgt så mange ejerlejligheder og parcelhuse i Aarhus - og på landsplan.

- Vi sad de første måneder af coronakrisen i 2020 og kiggede på hinanden, og så gik det ellers stærkt. Der var et lille dyk i sommeren 2021, da folk for eksempel fik mulighed for at rejse lidt. Ellers har manges øjne været rettet mod boligmarkedet under krisen, siger Kasper Bøtcher.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce