Annonce
Østjylland

Bedste måned i 13 år: Folk er strømmet til øen

Der er stadig plads til flere passagerer, mens det på vogndækket er mere presset med plads. Arkivfoto: Morten Pape
Ikke siden 2006 har så mange været en tur med færgen til eller fra Endelave, som det var tilfældet i juli. Årsagen er ifølge overfartslederen øens mange sommeraktiviteter.

Endelave: - Det har bestemt været en god måned, siger Anders Bech Frandsen, overfartsleder på Endelave-færgen, om passagertallet for juli.

Faktisk er den også bedre end god, hvis man kigger i statistikkerne. Ikke siden juli 2006 har der været lige så mange med. Dengang hed tallet 12.076, og det blev i sidste måned næsten overgået med et passagertal på 12.045 passagerer.

Årsagen til de mange besøgende skal ifølge overfartslederen ikke findes i vejrudsigten.

- Vejrmæssigt har denne juli været en god måned. Men jeg tror mere, det er en kombination af, at øboerne har været gode til at lave en masse aktiviteter, og at vi har forsøgt at samarbejde med dem om gode priser på færgeoverfarten, siger Anders Bech Frandsen.

”Aktiv Ø”-konceptet har i år fået endnu mere gas og budt på ting som fodboldskole, fem hullers-golf, sejler-undervisning og vandreture på øens "pilgrimsrute" Kaninoen. Ved udgangen af uge 30 havde 1451 været gennem aktiviteterne, 300 flere end sidste år.

Annonce
De fleste har planlagt turen, så de kommer alligevel, selv om det er lidt dårligt vejr. Og når det regner på fastlandet, er der stadig chance for sol på Endelave, for øen har faktisk flere solskinstimer. Vi kan tit stå på færgen og se godt vejr derude, mens det regner på fastlandet.

Anders Bech Frandsen, overfartsleder på Endelave-færgen

Fyldt på vogndækket

Der er stadig plads til flere på Endelave - og på færgeoverfarten, hvor der kan sejle op til 245 personer med ad gangen.

Det er sjældent, at så mange er med på den timelange sejltur mellem Snaptun og Endelave, men når det kommer til køretøjerne, er sagen en anden.

- Vi kan sagtens have flere passagerer med, men vogndækket er den begrænsede faktor, og der er vi ofte fuldt booket op. Hverdagen på øen skal jo også køre videre, så der er stadigvæk landbrug og altid forskellige projekter i gang, og en lastbil eller en traktor med vogn optager en del plads på vogndækket, siger Anders Bech Frandsen.

Juli er altid årets bedste måned for Endelave-færgen, og ifølge overfartslederen ligger tallet som regel på mellem 9500 og 12.000, som man altså overgik i år. Rekorden er tilbage fra 1997, da en ny færge var skyld i, at 13.350 var med.

Årligt sejler der gennemsnitligt 56.000 mennesker med på ruten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce