Annonce
Aarhus

Bedsteveninder er barske konkurrenter

Med Dannebrog på tur. De to veninder, Kristine Koch Bejtrup, tv. og Victoria Vallentin er klar til internationalt stævne i Østrig i weekenden.

Et par 14-årige århusianske piger kæmper for hinanden - og Danmark. Og mod hinanden.

Annonce

Det sover sammen, de går op og ned af hinanden, og deres ponyer nærmest døgnet rundt på Vilhelmsborg. De er samtidig hinandens hårdeste konkurrenter.

Nu er Victoria Vallentin og Kristine Koch Bejtrup, begge 14 år, også udtaget til det danske landshold i dressur for ponyer. I påsken deltager de i Europas skrappeste felt ved et af kontinentets største dressurstævner i Østrig.

Vicoria Vallentin er regerende danmarksmester, mens Kristine Koch Bejtrup følger lige i skoene på sin veninde med fornemme topplaceringer ved stævner i Frankrig, Tyskland og Danmark.

De to har været veninder i to år og har efterhånden fundet sig tilpas med at være både veninder - og hårdeste konkurrenter.

»I begyndelsen var det svært,« siger Victoria Vallentin.

»Vi starter altid de samme klasser, og i begyndelsen snakkede vi ikke sammen, før vi skulle ride. Vi stod bare i hver vores ende af stalden og ordnede vores ponyer. Men vi har så mange ting til fælles, at vi føler os heldige at have den samme træner og kunne ride de samme stævner. Nu tænker vi på os som »vi«, og det ville være helt forkert, hvis vi ikke kunne følges ad,« siger Victoria.

Hun var længe den sikre nummer ét. Nu henter veninden ind på Victoria.

»Jeg har nok nemmere ved at tabe til Victoria, end Victoria har ved at tabe til mig. Men jeg ved, at Victoria har redet, siden hun var helt lille, og hun rider fire-fem ponyer om dagen. Hun har mange flere tusind kilometer i sadlen, end jeg har, så jeg har ikke noget mod at tabe til Victoria. Men vi har noget imod at tabe til de andre, og det er nok det, vi har lært. At vi skal holde sammen,« siger Kristine.

Det er Victorias far, chefberider på Vilhelmsborg Søren Vallentin, som træner de talentfulde dressurryttere. Han er klar over, at eleverne er oppe mod stærke - også pengestærke modstandere. Men danskerne er til gengæld sadlet op med en god teknik.

»Ved de store internationale stævner er de oppe mod udenlandske ryttere, som har virkelig gode ponyer og mange penge i ryggen,« siger Søren Vallentin.

»Victoria og Kristine er efter min vurdering nok i virkeligheden teknisk dygtigere ryttere, og de forstår at få det optimale ud af deres ponyer. De arbejder hårdt på at nå deres mål, og derfor er det på relativt kort tid lykkes dem at nå så langt,« siger Søren Vallentin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce