Annonce
Sport

Begejstret Bears-flok: - Vi ramte den lige i lagkagen

Adama Darboe (th) og Bakken Bears fik en fantastisk start på anden gruppespil i Europe Cup. Foto: Kim Haugaard

Bakken Bears leverede sæsonens flotteste præstation, da de ræsede hen over Bundesligaholdet fra Bayreuth onsdag aften.

BASKETBALL: Havde det ikke været for en skade til landsholdsspiller Darko Jukic og en scoringstavle, der var fyldt med juleknas, kunne Bakken Bears have sat flueben ud for perfekt efter onsdagens sejr over medi Bayreuth fra Tyskland.

Kampen var den første i andet gruppespil i FIBA Europe Cup, og Bears fik lidt af et afsæt med en sejr på 110-92 over Bundesliga-holdet.

Problemet med lystavlen blev løst af en sekundær skærm og Jukic kunne trods alt selv bevæge sig rundt på sin ankel efter kampen, som han vrikkede om på efter et af hans utallige dunks.

- Set over hele kampen var det her det bedste, vi har leveret i år. Vi mødte et stærkt hold fra Bundesligaen, så det var godt, at vi ikke faldt ned i huller undervejs selvom de ramte nogle store skud i anden halvleg. Det har vi jo set før, men vi holdt hovedet koldt, og det var flot, sagde point guard Adama Darboe efter kampen.

Han refererer til en uheldig egenskab den danske mesterklub har haft i denne sæson, hvor de har ført stort ved pausen og smidt det hele væk i anden halvleg.

Efter føringen på 19 point ved pausen var snakken i omklædningsrummet fokuseret på, at historien ikke skulle gentage sig.

- Der var flere, der steppede op og spillede en rigtig god kamp. Darko (Jukic, red.) blev desværre skadet, men spillede godt indtil da. Det samme med Evans og Diouf, der skød som var han guard. Men han skal nu bare smutte ind i feltet igen, det må du godt skrive, grinte Adama Darboe om sin 208 centimeter høje holdkammerat, der var brandvarm bag trepointslinjen og ramte på fem for syv forsøg.

Annonce

FIBA Europe Cup

  • Bakken Bears – medi Bayreuth 110-92
  • Periodecifre: (25-16), (31-21), (23-27), (31-28)
  • Bears: Ryan Evans 26, Michel Diouf 22, Darko Jukic 21, Tylor Ongwae 15, Adama Darboe 13, Nimrod Hilliard 5, Jonathan Galloway 6, Thomas Lærke 2
  • Bayreuth: Bryce Alford 20, Bastian Doreth 16, Andreas Seiferth 12
  • Rebounds: Bears 42, Bayreuth 21
  • Tilskuere: Cirka 1.000 I Vejlby-Risskov Hallen

Gruppe I

  • Bakken Bears 1 kamp, 1 sejr
  • Benfica 0, 0
  • Spirou 0, 0
  • medi Bayreuth 1, 0

Godt begyndt ...

Der var ingen dårlige præstationer hos bjørnene, og både spillere og træner var da også enige om, at de får svært ved at nå samme niveau igen.

- Vi ramte den lige i lagkagen i dag, det må vi erkende. Vi skød nogle gode procenter, men jeg tror, det starter med hårdt forsvar og gode rebounds. De scorede nok lige rigeligt med point, men vi skal være rigtig glade for sejren med 18 point, sagde head coach Steffen Wich.

Bakken Bears kan nu se frem til en udekamp i Belgien inden juleferien og en udekamp i Lissabon mod Benfica efterfølgende.

- Det kan vise sig at være stort i sidste ende at vinde med 18 point over sådan et hold her. Det er en rigtig svær pulje. Vi må være ærlige og sige, at der var nogle i dag, der var ekstra varme, så lad os se hvor langt det rækker. Men vi kigger positivt på det, vi har ikke tabt siden oktober, og når vi kan slå et Bundesligahold med 18 point, så er det virkelig positivt, sagde Darboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];