Annonce
Sport

Begejstret Bears-flok: - Vi ramte den lige i lagkagen

Adama Darboe (th) og Bakken Bears fik en fantastisk start på anden gruppespil i Europe Cup. Foto: Kim Haugaard

Bakken Bears leverede sæsonens flotteste præstation, da de ræsede hen over Bundesligaholdet fra Bayreuth onsdag aften.

Annonce

BASKETBALL: Havde det ikke været for en skade til landsholdsspiller Darko Jukic og en scoringstavle, der var fyldt med juleknas, kunne Bakken Bears have sat flueben ud for perfekt efter onsdagens sejr over medi Bayreuth fra Tyskland.

Kampen var den første i andet gruppespil i FIBA Europe Cup, og Bears fik lidt af et afsæt med en sejr på 110-92 over Bundesliga-holdet.

Problemet med lystavlen blev løst af en sekundær skærm og Jukic kunne trods alt selv bevæge sig rundt på sin ankel efter kampen, som han vrikkede om på efter et af hans utallige dunks.

- Set over hele kampen var det her det bedste, vi har leveret i år. Vi mødte et stærkt hold fra Bundesligaen, så det var godt, at vi ikke faldt ned i huller undervejs selvom de ramte nogle store skud i anden halvleg. Det har vi jo set før, men vi holdt hovedet koldt, og det var flot, sagde point guard Adama Darboe efter kampen.

Han refererer til en uheldig egenskab den danske mesterklub har haft i denne sæson, hvor de har ført stort ved pausen og smidt det hele væk i anden halvleg.

Efter føringen på 19 point ved pausen var snakken i omklædningsrummet fokuseret på, at historien ikke skulle gentage sig.

- Der var flere, der steppede op og spillede en rigtig god kamp. Darko (Jukic, red.) blev desværre skadet, men spillede godt indtil da. Det samme med Evans og Diouf, der skød som var han guard. Men han skal nu bare smutte ind i feltet igen, det må du godt skrive, grinte Adama Darboe om sin 208 centimeter høje holdkammerat, der var brandvarm bag trepointslinjen og ramte på fem for syv forsøg.

FIBA Europe Cup

  • Bakken Bears – medi Bayreuth 110-92
  • Periodecifre: (25-16), (31-21), (23-27), (31-28)
  • Bears: Ryan Evans 26, Michel Diouf 22, Darko Jukic 21, Tylor Ongwae 15, Adama Darboe 13, Nimrod Hilliard 5, Jonathan Galloway 6, Thomas Lærke 2
  • Bayreuth: Bryce Alford 20, Bastian Doreth 16, Andreas Seiferth 12
  • Rebounds: Bears 42, Bayreuth 21
  • Tilskuere: Cirka 1.000 I Vejlby-Risskov Hallen

Gruppe I

  • Bakken Bears 1 kamp, 1 sejr
  • Benfica 0, 0
  • Spirou 0, 0
  • medi Bayreuth 1, 0
Annonce

Godt begyndt ...

Der var ingen dårlige præstationer hos bjørnene, og både spillere og træner var da også enige om, at de får svært ved at nå samme niveau igen.

- Vi ramte den lige i lagkagen i dag, det må vi erkende. Vi skød nogle gode procenter, men jeg tror, det starter med hårdt forsvar og gode rebounds. De scorede nok lige rigeligt med point, men vi skal være rigtig glade for sejren med 18 point, sagde head coach Steffen Wich.

Bakken Bears kan nu se frem til en udekamp i Belgien inden juleferien og en udekamp i Lissabon mod Benfica efterfølgende.

- Det kan vise sig at være stort i sidste ende at vinde med 18 point over sådan et hold her. Det er en rigtig svær pulje. Vi må være ærlige og sige, at der var nogle i dag, der var ekstra varme, så lad os se hvor langt det rækker. Men vi kigger positivt på det, vi har ikke tabt siden oktober, og når vi kan slå et Bundesligahold med 18 point, så er det virkelig positivt, sagde Darboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kun 40 nye i Aarhus smittede det seneste døgn: Begynder coronakurven at flade ud?

Debat

Skal somalierne stå for skud for alt?

Aarhus

Corona-tal med vokseværk: Tre mulige forklaringer på udviklingen i Aarhus

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Aarhus

Jacob Bundsgaard og Bünyamin Simsek uddelte mundbind til århusianerne: - Vi er nødt til at vænne os til at bruge dem

Annonce