Annonce
Sport

Begejstret FCM-målscorer: Det var en drømmedebut

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
FC Midtjyllands Anders Dreyer var meget glad efter sin flotte debut i 2-0-sejren over Lyngby.

FC Midtjyllands kantspiller Anders Dreyer fik en flot debut, da han mandag scorede det første mål i 2-0-sejren over Lyngby i 3F Superligaen.

Annonce

Den tidligere Esbjerg-profil kunne ikke have ønsket sig en meget bedre start i sin nye klub, som han kom til i januar.

- Jeg fik lavet et mål, men jeg er mest af alt bare glad for de tre point og vores clean sheet. Det var en drømmedebut, siger Dreyer, som af hjemmeholdets fans blev kåret til kampens spiller:

- Det var der andre, som også kunne være blevet, men jeg er glad for kåringen, siger han beskedent.

Den 21-årige kantspiller havde før forårspremieren vist lovende takter i holdets træningskampe og er faldet godt til hos Superligaens tophold.

- Det har været utrolig nemt at falde til, og det føles som om, at jeg har været her i flere år.

- Det er en fantastisk klub med nogle fantastiske holdkammerater. Det er sjovt at møde ind til træning hver dag, hvor vi hygger os, mens vi er seriøse på banen, siger Dreyer.

FCM-træner Brian Priske havde store forventninger til sin nye offensivprofil, men forklarer, at han alligevel er overrasket over Dreyers første uger i klubben.

- Han er kommet med de ting, vi havde håbet på at få frem, men jeg vil rose ham for den måde, han har tilpasset sig vores klub og spillestil, siger Priske.

- Vi vidste godt, at han kunne afslutte og lægge op til mål, men han har samtidig bygget på fysisk.

- Han kan spille flere positioner fremme, og han bidrager med rigtig mange ting, siger cheftræneren.

Lyngby-træner Christian Nielsen erkendte, at FC Midtjylland var bedst i mandagens kamp, men påpeger samtidig, at Lyngbys nederlag var selvforskyldt.

- Det var mere os, der spillede under niveau, end det var FCM, som var skræmmende, siger Lyngby-træneren.

- Jeg er ærgerlig over, vi ikke kunne præstere bedre, end vi gjorde, men det har selvfølgelig også noget med FCM’s kvalitet at gøre.

FC Midtjylland fører nu Superligaen med syv point ned til FC København, mens Lyngby ligger nummer otte.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Bundsgaard om gradvis åbning af skoler og institutioner: Det bliver godt for både voksne og børn

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce