Annonce
Danmark

Begge fløje savner handling og anklager regeringen for nøl

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Både støttepartier og opposition mener, det er småt med handling fra regeringen, der afviser kritik.

Støttepartier og partier i oppositionen langer hårdt ud efter regeringen for at udskyde store og svære politiske opgaver og bruge tiden på at tale i stedet for at handle.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Listen over forhandlinger og politiske opgaver, som regeringen skubber foran sig, er ifølge partierne lang.

Den indeholder alt fra en ny politiaftale, tidlig pension til nedslidte, ny infrastruktur og en sundhedsreform til de såkaldte klimahandlingsplaner.

- Jeg tilhører den voksende kreds af utålmodige, der mener, at S har travlt med at gøre mindre problemstillinger til store satsninger, mens det er småt med handling i de store projekter, siger De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti er træt af at vente på et udspil til tidlig pension. Partiet kritiserer også, at regeringen ikke går i gang med for eksempel forhandlinger om en sundhedsreform eller et nyt asylsystem, som S lovede i valgkampen.

- Mette Frederiksen har lovet så meget til danskerne, og nu viser det sig, at de slet ikke kan levere, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, mener, at regeringen har lagt en alt for "rigid" plan for de kommende år.

Det blokerer blandt andet for, at regeringen her og nu vil diskutere udhulingen af dagpengene, mener hun.

- Vi kan ikke komme igennem fire år med den tilgang på en god måde, siger Pernille Skipper.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, siger, at Mette Frederiksen er trukket i "snakketøjet":

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra statsminister Mette Frederiksen. Hun har tidligere har forklaret, at regeringen og de enkelte ministerier styres ud fra fireårige køreplaner.

Socialdemokratiets politiske ordfører afviser dog kritikken.

- Vi kan ikke løse det hele på én gang, siger Jesper Petersen til avisen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce