Annonce
Sport

Bekræftet: Kobe Bryant død i helikopterstyrt

Photo by Robyn BECK / AFP
Den tidligere NBA-legende Kobe Bryant er død, bekræfter de lokale myndigheder i byen Calabasas på Twitter.

Los Angeles. Den amerikanske basketballegende Kobe Bryant er død. Det bekræfter de lokale myndigheder i byen Calabasas på Twitter.

Kobe Bryant omkom i forbindelse med et helikopterstyrt i Calabasas, som ligger lige uden for Los Angeles. Der var yderligere fire personer om bord på den private helikopter, da den styrtede mod jorden. De fire øvrige personer er også døde, bekræfter myndighederne. - Det er med stor sorg, at vi har fundet ud af, at Kobe Bryant og fire andre er døde i et helikopterstyrt i Calabasas. - Helikopteren styrtede til jorden i et øde område i Las Virgenes omkring klokken 10 i morges (amerikansk tid, red). Ingen på jorden kom til skade, skriver City of Calabasas på Twitter. Bystyret oplyser også, at sagen bliver efterforsket. 41-årige Kobe Bryant efterlader sig konen Vanessa samt fire døtre. Los Angeles County Sheriff's Department bekræftede tidligere søndag, at der var sket et helikopterstyrt, og at fem personer er døde. Kilder bekræftede derefter over for latimes.com, at Kobe Bryant var blandt de omkomne. Kobe Bryant er en af de største navne i amerikansk basketball, og han spillede i hele sin karriere for klubben Los Angeles Lakers, indtil han stoppede karrieren i 2016. I løbet af sin 20-årige karriere, som begyndte i 1996, vandt Kobe Bryant fem NBA-mesterskaber. Få timer inden helikopterstyrtet blev Kobe Bryant overhalet på NBA's topscorerliste af den nuværende Los Angeles Lakers-stjerne LeBron James, der med 33.655 point er nummer tre på listen. Kobe Bryant er nummer fire på listen med 33.643 point. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce