Annonce
Aarhus

Bekymrede borgere til byrådet: Hvordan kan en lokalplan laves om efter bare to år?

I 2017 kom kommunen frem til, at en privat grund her ikke måtte udstykkes i to. Nu foreslår Teknik og Miljø alligevel at sige ja. Hvorfor denne ændring, spørger en række fællesråd, foreninger og borgergrupper. Illustration: Fra lokalplanforslag 1113
Borgernetværk undrer sig over kommunens behandling af byggesag ved Risskov Strandpark. Men forud for byrådsmøde onsdag tegner sig flertal for ny lokalplan.

RISSKOV: Der er røre i folkehavet blandt især fællesråd og borgergrupper i Aarhus. Det er der efter et forslag om at udstykke en grund i to og tillade ny villabebyggelse på Rolighedsvej 16A ved siden af Risskov Strandpark.

Men spørgsmålet er, om protesterne får betydning. For forud for byrådsmødet onsdag tegner sig et politisk flertal for den nye lokalplan, som dog først skal sendes i offentlig høring.

En række fællesråd, foreninger og borgergrupper samlet i netværket "Med Hjerte for Aarhus" har sendt det, de selv betegner som et "bekymringsbrev" til byrådet.

Netværket skriver, at det værner om byens sjæl og identitet og arbejder for at styrke beboerdemokrati, indflydelse og involvering i forhold til lokalplaner.

Det er optaget af at sikre, at der opretholdes saglige hensyn i forvaltningsarbejdet og søger saglighed og gennemsigtighed i beslutninger om byudvikling.

De er med i netværk

De er med i netværket "Med Hjerte for Aarhus":

Christiansbjerg Fællesråd

Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd

Midtbyens Fællesråd

Mølleparken-Vesterbro Fællesråd

Trøjborg Fællesråd

Vejlby-Risskov Fællesråd

Viby Fællesråd

Åby-Åbyhøj Fællesråd

LSTK Fællesråd - Lisbjerg-Skejby-Terp-Kasted

Bevar den grønne kile fra Havreballeskov til Højen – net til byfortætning

Nørre Stenbro beboerforening

Ejerforeningen Hasle Torv

Beboerne Skanderborgvej, Bernstorffsvej, Monradsvej og Rewentlowsvej

Beboerne Rudolph Wullfsgade/ Kongsvang Alle

Høje Hasle Fremtid

Træer & Landskab

Annonce

Ny lokalplan to år efter

Samtidig har netværket "Med Hjerte for Aarhus" særligt fulgt med i aviserne og har søgt indsigt i sagsforløbet og lokalplanarbejdet for Rolighedsvej 16A. Det er den sag, hvor grundejerne af en 3.000 kvadratmeter stor grund beder om lov til at udstykke den i to og at bygge huse på begge grunde.

I juni 2017 vedtog byrådet den gældende lokalplan nr. 1031, der bestemmer, at Rolighedsvej 16A ikke må udstykkes yderligere, og at Strandhuset skal bevares.

Men nu - blot to og et halvt år efter - foreslår Teknik og Miljø med rådmand Bünyamin Simsek i spidsen altså at lave en ny lokalplan, nr. 1113, alene for Rolighedsvej 16A. Planen vil tillade en udstykning i to grunde, hvis byrådet godkender den på sit møde på onsdag.

Annonce

To principielle spørgsmål

I den forbindelse stiller netværket to principielle spørgsmål:

1. Hvordan kan Aarhus Kommune inden for så relativ kort tid lave en vurdering af det samme forhold og komme frem til to modsatrettede konklusioner?

2. Hvad er det saglige hensyn, som Aarhus Kommune forvaltningsretligt varetager i sagen?

"Det ligger os meget på sinde, at der ikke træffes politiske beslutninger i sagen, førend disse spørgsmål er blevet besvaret fyldestgørende i den politiske behandling," skriver netværket til byrådets politikere.

På forhånd har kommunens jurister fastslået, at rådmand Bünyamin Simsek (V) ikke er inhabil, til trods for at han professionelt kender en af ansøgerne.

Meget tyder samtidig på, at sagen er afgjort allerede forud for byrådsmødet.

For efter sagens behandling i teknisk udvalg fremgår det af referatet, at Ango Winther (S), Louise Lindskrog (S) og Gert Bjerregaard (V) støtter den nye lokalplan. Hvis de politikere som vanligt har deres partier bag sig, er der et flertal på 19 af byrådets 31 medlemmer bag den nye lokalplan.

Enhedslisten og SF støtter ikke lokalplanen fremgår det også af referatet. Radikale, DF og K har ikke repræsentanter i teknisk udvalg og Alternativets medlem deltog ikke i mødet.

I første omgang vil byrådet skulle sende sagen ud i fire ugers offentlig høring, hvor interesserede kan søge foretræde. Derefter skal den retur til byrådet for endelig godkendelse.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce