Annonce
Østjylland

Bekymrede scooter-forældre danner gruppe: Skal holde kontakten

Fremover kan forældre til drenge med scootere nemt få fat i hinanden. Efter et møde har en gruppe forældre lavet en gruppe, så de kan komme i kontakt med forældrene til deres drenges venner. Foto: Søren E. Alwan
En gruppe scooterdrenges forældre har dannet en kontaktgruppe efter et møde, hvor der blev diskuteret adfærd, rygte og sikkerhed.
Annonce

Odder: Flere forældre til drenge med scootere har ønsket at indgå i dialog om deres børn. Derfor holdt nogle af forældrene tirsdag aften et møde med blandt andre SSP-medarbejder Kristian Kilt.

Initiativtageren var Anja Winkler, der selv er mor til en dreng med en scooter. Hun fortæller, at i alt 26 bekymrede forældre mødte op.

- Hele mødet var rigtig positivt og konstruktivt. Der var meget stor opbakning, og vi har også fået positive tilkendegivelser fra mange forældre, som ikke kunne deltage, siger Anja Winkler.

Mødet udsprang af bekymring for både de unges og andres sikkerhed, men også scooterkørernes rygte og adfærd blev diskuteret.

- Vi snakkede blandt andet om, hvordan de unge bliver mødt og taget imod. Flere af drengene har ikke følt sig velkomne i byen, og vi har følt, at mange er blevet skåret over en kam, siger Anja Winkler.

Annonce

Forældre bevarer kontakten

Udover SSP-medarbejder Kristian Kilt deltog også repræsentanter fra lokalpolitiet og ungdomsskolen i mødet, og der blev ifølge Anja Winkler givet mange værdifulde informationer om alt fra adfærd i trafikken til ansvarsforsikring.

De mange snakke resulterede i nogle helt konkrete aftaler forældrene imellem, og dem skal de nu føre ud i livet.

- Vi aftalte, at vi nu allesammen går hjem og tager en snak med vores børn om vores bekymringer. Desuden har vi lavet kontaktlister, så vi nu har dannet en gruppe af forældre til drenge med scootere. Tidligere kendte vi slet ikke forældrene til vores børns venner, men nu kan vi fortsætte med at snakke sammen, fortæller Anja Winkler.

Desuden har forældrene allerede nu aftalt at holde endnu et møde om tre måneder. Her skal de følge op på, hvordan det er gået i den mellemliggende periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Norsminde Kro gik fra et forrygende efterår til en kamp for overlevelse

Annonce