Annonce
Østjylland

Bekymrede scooter-forældre danner gruppe: Skal holde kontakten

Fremover kan forældre til drenge med scootere nemt få fat i hinanden. Efter et møde har en gruppe forældre lavet en gruppe, så de kan komme i kontakt med forældrene til deres drenges venner. Foto: Søren E. Alwan
En gruppe scooterdrenges forældre har dannet en kontaktgruppe efter et møde, hvor der blev diskuteret adfærd, rygte og sikkerhed.

Odder: Flere forældre til drenge med scootere har ønsket at indgå i dialog om deres børn. Derfor holdt nogle af forældrene tirsdag aften et møde med blandt andre SSP-medarbejder Kristian Kilt.

Initiativtageren var Anja Winkler, der selv er mor til en dreng med en scooter. Hun fortæller, at i alt 26 bekymrede forældre mødte op.

- Hele mødet var rigtig positivt og konstruktivt. Der var meget stor opbakning, og vi har også fået positive tilkendegivelser fra mange forældre, som ikke kunne deltage, siger Anja Winkler.

Mødet udsprang af bekymring for både de unges og andres sikkerhed, men også scooterkørernes rygte og adfærd blev diskuteret.

- Vi snakkede blandt andet om, hvordan de unge bliver mødt og taget imod. Flere af drengene har ikke følt sig velkomne i byen, og vi har følt, at mange er blevet skåret over en kam, siger Anja Winkler.

Annonce

Forældre bevarer kontakten

Udover SSP-medarbejder Kristian Kilt deltog også repræsentanter fra lokalpolitiet og ungdomsskolen i mødet, og der blev ifølge Anja Winkler givet mange værdifulde informationer om alt fra adfærd i trafikken til ansvarsforsikring.

De mange snakke resulterede i nogle helt konkrete aftaler forældrene imellem, og dem skal de nu føre ud i livet.

- Vi aftalte, at vi nu allesammen går hjem og tager en snak med vores børn om vores bekymringer. Desuden har vi lavet kontaktlister, så vi nu har dannet en gruppe af forældre til drenge med scootere. Tidligere kendte vi slet ikke forældrene til vores børns venner, men nu kan vi fortsætte med at snakke sammen, fortæller Anja Winkler.

Desuden har forældrene allerede nu aftalt at holde endnu et møde om tre måneder. Her skal de følge op på, hvordan det er gået i den mellemliggende periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dokumentar afslører tech-giganters ansvarsløshed

DR satte mandag med dokumentaren "Døde pigers dagbog" fokus på et hemmeligt digitalt netværk på Instagram for unge piger, hvis tanker kredser om selvskade og selvmord. På det sociale medie deler omkring 1.000 psykisk sårbare piger voldsomme billeder af eksempelvis dybe snitsår, og de udveksler konkrete metoder til at begå selvmord. Programmet åbner op til en verden af psykisk sygdom og sårbarhed. Nøglen til den lukkede verden er tragisk, mindst syv piger i netværket har begået selvmord. I dokumentaren står moderen til en af de syv piger modigt frem sammen med tre af de "overlevende" piger fra netværket. Netværket har i første omgang spillet en positiv rolle i de unge pigers liv, der kan minde om en sorggruppe. Her har de i et digitalt fællesskab fundet trøst og mødt ligesindede. Negativt har netværket ifølge eksperter inspireret pigerne til at øge frekvensen og graden af selvskade. Instagram-netværket har normaliseret selvskade, uden at nogen professionelle har kunnet gribe ind. I netværket er der blevet delt omkring 100.000 opslag, hvor langt de fleste handler om selvskade og selvmord. Instagram har ikke grebet tilstrækkelig ind, til trods for angiveligt flere tusinde opslag der tydeligt overskrider deres egne regler.

Aarhus

Politi mistænker brand for at være påsat: Bevaringsværdig murermestervilla opslugt af flammerne

Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Annonce