Annonce
Østjylland

Belgisk prins lagt i kunstigt koma

Belgiens prins Laurent er blevet lagt i medicinsk koma for at hjælpe ham til at komme sig over en slem lungebetændelse.

Annonce

BELGIEN: Belgiens prins Laurent er blevet lagt i kunstigt koma på et hospital i hovedstaden Bruxelles, oplyser det belgiske hof.

Den 50-årige prins, der er nummer 11 i arvefølgen, blev i al hast indlagt i sidste uge med en alvorlig lungebetændelse, og han er nu »blevet lagt i kunstig koma for at optimere behandlingen«, siger kongehusets talsmand Pierre-Emmanuel de Bauw ifølge AFP.

Prins Laurents tilstand »er stabil,« tilføjer talsmanden.

Prinsen er bror til Belgiens regerende kong Philippe, som blev kronet sidste år, da Albert II trådte tilbage. Kong Philippe, og hans hustru, dronning Mathilde, har været forbi sygesengen tirsdag.

Prins Laurent er kendt som lidt af en fartdjævel og har ifølge AFP modtaget flere fartbøder, ligesom han har gjort sig bemærket ved at pleje omgang med mere eller mindre suspekte afrikanske ledere uden den belgiske regerings samtykke. Episoderne har medført, at prins Laurent betegnes som det belgiske kongehus' enfant terrible.

Sidste år blev han indlagt med indre kvæstelser, som han pådrog sig under en skitur i Østrig.

I januar sidste år døde den hollandske prins Friso efter at have ligget i koma i 18 måneder. Han overlevede dermed ikke de alvorlige skader, han pådrog sig, da han blev begravet under en lavine på en skiferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce