Annonce
Østjylland

Belgisk prins lagt i kunstigt koma

Belgiens prins Laurent er blevet lagt i medicinsk koma for at hjælpe ham til at komme sig over en slem lungebetændelse.

BELGIEN: Belgiens prins Laurent er blevet lagt i kunstigt koma på et hospital i hovedstaden Bruxelles, oplyser det belgiske hof.

Annonce

Den 50-årige prins, der er nummer 11 i arvefølgen, blev i al hast indlagt i sidste uge med en alvorlig lungebetændelse, og han er nu »blevet lagt i kunstig koma for at optimere behandlingen«, siger kongehusets talsmand Pierre-Emmanuel de Bauw ifølge AFP.

Prins Laurents tilstand »er stabil,« tilføjer talsmanden.

Prinsen er bror til Belgiens regerende kong Philippe, som blev kronet sidste år, da Albert II trådte tilbage. Kong Philippe, og hans hustru, dronning Mathilde, har været forbi sygesengen tirsdag.

Prins Laurent er kendt som lidt af en fartdjævel og har ifølge AFP modtaget flere fartbøder, ligesom han har gjort sig bemærket ved at pleje omgang med mere eller mindre suspekte afrikanske ledere uden den belgiske regerings samtykke. Episoderne har medført, at prins Laurent betegnes som det belgiske kongehus' enfant terrible.

Sidste år blev han indlagt med indre kvæstelser, som han pådrog sig under en skitur i Østrig.

I januar sidste år døde den hollandske prins Friso efter at have ligget i koma i 18 måneder. Han overlevede dermed ikke de alvorlige skader, han pådrog sig, da han blev begravet under en lavine på en skiferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Kultur For abonnenter

Bedre end Beyoncé og i sang med Prins Henrik: Ti ting du ikke vidste om legendariske Michael Learns to Rock

Annonce