Annonce
Sport

Bendtner overvejede stop: Penge betød mere end fodbold

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Nicklas Bendtner mistede gnisten i Rosenborg og fokuserede mere på penge end fodbold, siger han til TV3 Sport.

FC København-angriberen Nicklas Bendtner har overvejet at indstille karrieren før skiftet til den danske mesterklub.

Forud for sommerskiftet fra Rosenborg til FCK var den 31-årige angriber kommet ud på et sidespor, hvor træneren i den norske klub ikke ønskede at bruge ham.

- Nu her med Rosenborg, da var jeg i en situation i mit liv, hvor jeg var i tvivl, om jeg overhovedet havde lyst til at fortsætte min fodboldkarriere, siger Nicklas Bendtner i et tv-interview med TV3 Sport.

- Jeg havde ikke gejsten og gnisten på det tidspunkt, og jeg var på en eller anden måde mere optaget af, at man kunne tjene penge på det end at kunne bidrage.

- På den måde var jeg nede et sted, hvor det her måske ikke længere var noget for mig, fortæller han.

Bendtner forklarer, at der var mange ting uden for banen, der fyldte i hans tanker. Det kan forhåbentlig ændre sig i FCK, hvor han fået kontrakt frem til årskiftet.

- Jeg glæder mig til at få 100 procent fokus på fodbold igen, og at jeg ikke skal have så meget udenfor.

- Jeg ved, at det er en del af gamet, og jeg vil også gerne give interview og snakke, men jeg vil gerne spille fodbold og snakke efterfølgende, siger han.

Nicklas Bendtner kan søndag få sin debut for FC København, der møder Hobro på udebane i Superligaen. Bendtner indleder opgøret på bænken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce