Annonce
Navne

Bent Faurby - 75 år

Bent Faurby

Børnebogsforfatter Bent Faurby, Hørhavevej 42A, Højbjerg, fylder 75 år onsdag 21. marts.

Annonce

Bent Faurby debuterede som forfatter i 1976. Siden da har han skrevet mere end 100 børne- og ungdomsbøger. Desuden har han oversat ca. 80 børnebøger fra engelsk, norsk og svensk. Mange af Bent Faurbys bøger tager udgangspunkt i sportens verden. Selv var han en habil sportsmand som ung. (I 1954 blev han danmarksmester i trespring for 17-18-årige, og var samtidig på Kolding IF's førstehold i håndbold.) Ikke så få drenge, som ellers tilhørte de såkaldte bogdroppere, fik takket være sportsbøgerne stimuleret deres læselyst

Bent Faurby har i mere end 10 år ligget på top 20 listen over de danske forfattere, der får udbetalt biblioteksafgift. I alt er der solgt flere end 500.000 eksemplarer af hans bøger. I 1998 fik han undervisningsministeriets Skriverpris, som hvert år uddeles til en forfatter der skriver læservenligt.

Bent Faurby bor i Højbjerg med sin hustru, Irene Hedlund, der er illustrator og som har illustreret ikke så få af sin mands bøger. Bent Faurby er stadig aktiv som forfatter, og så sent som i januar i år fik han udgivet sin bog nr. 126: En fagbog for børn om De olympiske Lege.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce