Annonce
Aarhus

Bent J. ofres i puslespil om vejnavne

Den afdøde jazzklub-ejer Bent J. (tv) får alligevel ikke en århusiansk vej opkaldt efter sig i denne omgang. Fire nye vejnavne i Godsbane-kvarteret er netop blevet vedtaget. Blandt andre har afdøde Kjeld Tolstrup (th) fået opkaldt en vej efter sig.

Aarhus har valgt fire nye vejnavne til området omkring Godsbanen. Skuespiller Bodil Lindorff er blandt andre valgt til fordel for Bent J. Gade og Kjeld Petersens Gade.

AARHUS: Det store puslespil om nye vejnavne i Aarhus er landet for en stund.

Det betyder blandt andet, at udvalget har valgt flere kvinder til at pryde vejskiltene frem for Bent J. Gade og Kjeld Petersen Gade, som ellers var besluttet.

Fire nye veje på Godsbanearealerne bliver nu opkaldt efter århusianske kulturpersonligheder. Navnene er blevet udvalgt i samarbejde med lokale kulturinstitutioner, skriver Teknik & Miljø afdelingen, der har ansvaret for vejnavne, i en pressemeddelelse.

Resultatet blev, at skuespiller Bodil Lindorff, scenekunstner Karen Wegener, billedkunstner Anna Klindt og musiker Kjeld Tolstrup hver især får opkaldt en vej efter sig på Godsbanearealerne.

Vejnavnene i det nye kvarter skabte stor debat i første omgang, da Teknik og Miljø fandt de første 13 navne tidligere på året. Derfor startede et samarbejde med kultur- og musikmiljøet i området, og nu er de nye navne altså på plads.

- Det er et stort puslespil med mange interesser, som vi har forsøgt at få til at gå op. Jeg er glad for, at vi nu har fundet frem til i alt 16 navne, som alle repræsenterer den samme kulturelle og kreative udvikling, der kendetegner området omkring Godsbanearealerne, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Louise Lindskrog (S) roser også det endelige resultat.

- Nu er kommet en mere ligelig kønsfordeling, og det er er jeg rigtig godt tilfreds med. Samtidig har kulturaktørerne i Aarhus fået mulighed for indflydelse, så det er en god løsning, vi har fundet frem til, siger hun


  • Siden 2014 har Aarhus Kommune opkaldt 18 veje efter afdøde personligheder (foruden de 13 nye veje ved Godsbanearealerne).
  • 10 har forbindelse til Aarhus: Skuespiller Lily Broberg, fodboldspiller og træner John Stampe, musiker Flemming Bamse Jørgensen, Cirkus Tværs-leder Trille Lucassen, præst Herluf Andersen, arkitekt Hack Kampmann, overlæge Palle Juul Jensen, fondsejer Karen Elise Jensen, professor Tyge Søndergaard og professor Carl Krebs.

Omrokeringer og røde kort

De fire nye navne betyder, at flere af de tidligere besluttede navne har fået nye placeringer i området. Desuden får Trille Nielsen i stedet en vej opkaldt efter sig i Lisbjerg i et område med børnekultur.

Fordelingen betyder, at Bent J. Jensens Gade og Kjeld Petersens Gade, som ellers var på tegnebrættet, udgår. Begge navne indgår dog i navnebanken og vil være med i overvejelserne næste gang, der skal findes nye vejnavne i Aarhus, lyder det fra Teknik & Miljø. Pladsen foran Arkitektskolen har i øvrigt endnu ikke fået et navn, men Teknik og Miljø er i dialog med naboerne for at finde det. Pladsens navn skulle være klar på plads i løbet af december.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona spænder ben for prestigehotel på Aarhus Ø: Må droppe kæmpe konferencesal

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Alarm 112

Ledende rockermedlem i Aarhus dømt for omfattende hashhandel

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Alarm 112

Involverede i dødsdrama efterlod deres dansk indregistrerede bil på parkeringsplads lige syd for grænsen

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Dagens corona-tal: Aarhus nærmer sig nyt rundt tal

Annonce