x
Annonce
Aarhus

Bent J. ofres i puslespil om vejnavne

Den afdøde jazzklub-ejer Bent J. (tv) får alligevel ikke en århusiansk vej opkaldt efter sig i denne omgang. Fire nye vejnavne i Godsbane-kvarteret er netop blevet vedtaget. Blandt andre har afdøde Kjeld Tolstrup (th) fået opkaldt en vej efter sig.

Aarhus har valgt fire nye vejnavne til området omkring Godsbanen. Skuespiller Bodil Lindorff er blandt andre valgt til fordel for Bent J. Gade og Kjeld Petersens Gade.

AARHUS: Det store puslespil om nye vejnavne i Aarhus er landet for en stund.

Det betyder blandt andet, at udvalget har valgt flere kvinder til at pryde vejskiltene frem for Bent J. Gade og Kjeld Petersen Gade, som ellers var besluttet.

Fire nye veje på Godsbanearealerne bliver nu opkaldt efter århusianske kulturpersonligheder. Navnene er blevet udvalgt i samarbejde med lokale kulturinstitutioner, skriver Teknik & Miljø afdelingen, der har ansvaret for vejnavne, i en pressemeddelelse.

Resultatet blev, at skuespiller Bodil Lindorff, scenekunstner Karen Wegener, billedkunstner Anna Klindt og musiker Kjeld Tolstrup hver især får opkaldt en vej efter sig på Godsbanearealerne.

Vejnavnene i det nye kvarter skabte stor debat i første omgang, da Teknik og Miljø fandt de første 13 navne tidligere på året. Derfor startede et samarbejde med kultur- og musikmiljøet i området, og nu er de nye navne altså på plads.

- Det er et stort puslespil med mange interesser, som vi har forsøgt at få til at gå op. Jeg er glad for, at vi nu har fundet frem til i alt 16 navne, som alle repræsenterer den samme kulturelle og kreative udvikling, der kendetegner området omkring Godsbanearealerne, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Louise Lindskrog (S) roser også det endelige resultat.

- Nu er kommet en mere ligelig kønsfordeling, og det er er jeg rigtig godt tilfreds med. Samtidig har kulturaktørerne i Aarhus fået mulighed for indflydelse, så det er en god løsning, vi har fundet frem til, siger hun

Annonce


  • Siden 2014 har Aarhus Kommune opkaldt 18 veje efter afdøde personligheder (foruden de 13 nye veje ved Godsbanearealerne).
  • 10 har forbindelse til Aarhus: Skuespiller Lily Broberg, fodboldspiller og træner John Stampe, musiker Flemming Bamse Jørgensen, Cirkus Tværs-leder Trille Lucassen, præst Herluf Andersen, arkitekt Hack Kampmann, overlæge Palle Juul Jensen, fondsejer Karen Elise Jensen, professor Tyge Søndergaard og professor Carl Krebs.

Omrokeringer og røde kort

De fire nye navne betyder, at flere af de tidligere besluttede navne har fået nye placeringer i området. Desuden får Trille Nielsen i stedet en vej opkaldt efter sig i Lisbjerg i et område med børnekultur.

Fordelingen betyder, at Bent J. Jensens Gade og Kjeld Petersens Gade, som ellers var på tegnebrættet, udgår. Begge navne indgår dog i navnebanken og vil være med i overvejelserne næste gang, der skal findes nye vejnavne i Aarhus, lyder det fra Teknik & Miljø. Pladsen foran Arkitektskolen har i øvrigt endnu ikke fået et navn, men Teknik og Miljø er i dialog med naboerne for at finde det. Pladsens navn skulle være klar på plads i løbet af december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce