Annonce
Aarhus

Bent J. ofres i puslespil om vejnavne

Den afdøde jazzklub-ejer Bent J. (tv) får alligevel ikke en århusiansk vej opkaldt efter sig i denne omgang. Fire nye vejnavne i Godsbane-kvarteret er netop blevet vedtaget. Blandt andre har afdøde Kjeld Tolstrup (th) fået opkaldt en vej efter sig.

Aarhus har valgt fire nye vejnavne til området omkring Godsbanen. Skuespiller Bodil Lindorff er blandt andre valgt til fordel for Bent J. Gade og Kjeld Petersens Gade.

AARHUS: Det store puslespil om nye vejnavne i Aarhus er landet for en stund.

Det betyder blandt andet, at udvalget har valgt flere kvinder til at pryde vejskiltene frem for Bent J. Gade og Kjeld Petersen Gade, som ellers var besluttet.

Fire nye veje på Godsbanearealerne bliver nu opkaldt efter århusianske kulturpersonligheder. Navnene er blevet udvalgt i samarbejde med lokale kulturinstitutioner, skriver Teknik & Miljø afdelingen, der har ansvaret for vejnavne, i en pressemeddelelse.

Resultatet blev, at skuespiller Bodil Lindorff, scenekunstner Karen Wegener, billedkunstner Anna Klindt og musiker Kjeld Tolstrup hver især får opkaldt en vej efter sig på Godsbanearealerne.

Vejnavnene i det nye kvarter skabte stor debat i første omgang, da Teknik og Miljø fandt de første 13 navne tidligere på året. Derfor startede et samarbejde med kultur- og musikmiljøet i området, og nu er de nye navne altså på plads.

- Det er et stort puslespil med mange interesser, som vi har forsøgt at få til at gå op. Jeg er glad for, at vi nu har fundet frem til i alt 16 navne, som alle repræsenterer den samme kulturelle og kreative udvikling, der kendetegner området omkring Godsbanearealerne, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Louise Lindskrog (S) roser også det endelige resultat.

- Nu er kommet en mere ligelig kønsfordeling, og det er er jeg rigtig godt tilfreds med. Samtidig har kulturaktørerne i Aarhus fået mulighed for indflydelse, så det er en god løsning, vi har fundet frem til, siger hun

Annonce


  • Siden 2014 har Aarhus Kommune opkaldt 18 veje efter afdøde personligheder (foruden de 13 nye veje ved Godsbanearealerne).
  • 10 har forbindelse til Aarhus: Skuespiller Lily Broberg, fodboldspiller og træner John Stampe, musiker Flemming Bamse Jørgensen, Cirkus Tværs-leder Trille Lucassen, præst Herluf Andersen, arkitekt Hack Kampmann, overlæge Palle Juul Jensen, fondsejer Karen Elise Jensen, professor Tyge Søndergaard og professor Carl Krebs.

Omrokeringer og røde kort

De fire nye navne betyder, at flere af de tidligere besluttede navne har fået nye placeringer i området. Desuden får Trille Nielsen i stedet en vej opkaldt efter sig i Lisbjerg i et område med børnekultur.

Fordelingen betyder, at Bent J. Jensens Gade og Kjeld Petersens Gade, som ellers var på tegnebrættet, udgår. Begge navne indgår dog i navnebanken og vil være med i overvejelserne næste gang, der skal findes nye vejnavne i Aarhus, lyder det fra Teknik & Miljø. Pladsen foran Arkitektskolen har i øvrigt endnu ikke fået et navn, men Teknik og Miljø er i dialog med naboerne for at finde det. Pladsens navn skulle være klar på plads i løbet af december.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce