Annonce
Aarhus

Corona-bredskab er uændret i Skejby: Overlæge ser ingen tegn på øget smitterisiko - nærmere tværtimod

Afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital indgår i det beredskab, som udgør Danmarks forsvarsværk mod den nye coronavirus. De 100 ansatte har ansvaret for transport og behandling af eventuelle vestdanske patienter. Foto: Michael Svenningsen
Den seneste udvikling vedrørende den nye coronavirus får ikke Afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital til at optrappe beredskabet. Ifølge overlæge betyder en ny og strammere rejsevejledning, at risikoen for at få danske patienter smittet med coronavirus er en smule mindre.
Annonce

AARHUS: Sandsynligheden for at få en patient smittet med coronavirus er blevet lidt mindre.

Det vurderer ledende overlæge Lars Østergaard fra Afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital i kølvandet på de seneste døgns udvikling omkring den nye coronavirus med rødder i Wuhan i Kina.

Afdelingen i Skejby er en afgørende del af rygraden i det beredskab, som udgør Danmarks forsvarsværk mod den nye coronavirus. De 100 ansatte har ansvaret for transport og behandling af vestdanske patienter med særligt alvorlige smitsomme sygdomme.

Fredag blev der konstateret smitte med coronavirus hos tre personer i Frankrig, og søndag har Udenrigsministeriets Borgerservice opdateret sin rejsevejledning. Borgerservice fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til den berørte provins i Kina.

- Risikoen for smittespredning fra Frankrig er stadig usandsynlig. Samtidig betyder den ny rejsevejledning, at færre danskere vil blive udsat for mulig smitte med coronavirus. Alt i alt betyder det, at jeg ser en lidt lavere sandsynlighed for indlæggelse af en person med coronavirus, siger Lars Østergaard.

Coronavirus og rejsevejledning

Der findes flere grupper coronavirus. Langt den største del af dem er ufarlige, og de er almindelig årsager til forkølelse og luftvejsinfektioner.

Der er i Wuhan i Kina fundet tilfælde af alvorlig lungebetændelse og dødsfald, der skyldes en ny coronavirus, kaldet nCoV. Udbruddet omfattede til at begynde med personer, som havde haft kontakt til Huanan Seafood Wholesale Market i Wuhan. Markedet blev lukket af de kinesiske myndigheder den 1. januar 2020.

De rapporterede smittede har haft symptomer på lungebetændelse i form af feber, tør hoste i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder. Der er aktuelt formodning om, at sygdommen også kan smitte fra menneske til menneske.

Søndag kl. 10.00 ændrede Undenrigsministeriet rejsevejledningen for Kina med en justering af sikkerhedsniveauet for provinsen Hubei.

Ministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei på grund af de skærpede tiltag og rejserestriktioner, som de kinesiske myndigheder har indført som følge af udbruddet af lungebetændelse med en ny coronavirus i Wuhan.

Annonce

Fornuftig rejsevejledning

Avisen har tidligere beskrevet beredskabet på Afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Beredskabet er i øjeblikket aktiveret, så det med kort varsel kan modtage patienter med mulig smitte af coronavirus.

- De seneste døgns udvikling giver ikke anledning til justeringer. Vi er i et tilstrækkeligt beredskab, som opretholdes, forklarer Lars Østergaard.

Ifølge Lars Østergaard er det fornuftigt at fraråde ikke-nødvendige rejser til den kinesiske Hubei-provins.

- Men situationen bør ikke bekymre den almindelige dansker. Coronavirus minder om de tidligere udbrud af Sars og Mers, der begge begyndte på samme måde, understreger den ledende overlæge.

I forbindelse med udbruddet af coronavirus er der kun registreret dødsfald i Kina.

Ledende overlæge Lars Østergaard fra Afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital følger konstant med i udviklingen omkring den nye coronavirus med rødder i Wuhan i Kina. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce