Annonce
Østjylland

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Da beredskabet blev kaldt til bilbrand på Hadsundvej, måtte beredskabet bede politiet om hjælp, for deres egen sikkerheds skyld, oplyser beredskabsinspektør.

Randers: En forholdsvis simpel melding om bilbrand natten til søndag udviklede sig til, at Beredskab og Sikkerhed Randers måtte have politiets hjælp til at skabe arbejdsro.

- Vi blev kaldt til Hadsundvej ved rundkørslen omkring midnat, til det, der blev kaldt en bilbrand, men det viste sig nu at være en kølerslange, der var hoppet af og og gav en masse damp fra sig. To grupper af unge var forsamlet, og vi måtte have politiet derop, for vores egen sikkerheds skyld, for de unge ræsede rundt om ørerne på os, siger beredskabsinspektør Jørgen Hansen, der tilføjer, at det ikke udviklede sig til ballade.

- Men de unge var da ikke blege for at hente dåseøl op ad bagagerummet, selv da politiet var til stede, siger beredskabsinspektøren.

Vagtchef hos Østjyllands Politi, politikommissær Peter Hunniche, kan bekræfte, at politiet klokken 00.14 sendte en patrulje til Hadsundvej i Randers.

- Her var omkring 20 unge forsamlet, men der var ro på da vi ankom, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce