Annonce
Østjylland

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Da beredskabet blev kaldt til bilbrand på Hadsundvej, måtte beredskabet bede politiet om hjælp, for deres egen sikkerheds skyld, oplyser beredskabsinspektør.

Randers: En forholdsvis simpel melding om bilbrand natten til søndag udviklede sig til, at Beredskab og Sikkerhed Randers måtte have politiets hjælp til at skabe arbejdsro.

- Vi blev kaldt til Hadsundvej ved rundkørslen omkring midnat, til det, der blev kaldt en bilbrand, men det viste sig nu at være en kølerslange, der var hoppet af og og gav en masse damp fra sig. To grupper af unge var forsamlet, og vi måtte have politiet derop, for vores egen sikkerheds skyld, for de unge ræsede rundt om ørerne på os, siger beredskabsinspektør Jørgen Hansen, der tilføjer, at det ikke udviklede sig til ballade.

- Men de unge var da ikke blege for at hente dåseøl op ad bagagerummet, selv da politiet var til stede, siger beredskabsinspektøren.

Vagtchef hos Østjyllands Politi, politikommissær Peter Hunniche, kan bekræfte, at politiet klokken 00.14 sendte en patrulje til Hadsundvej i Randers.

- Her var omkring 20 unge forsamlet, men der var ro på da vi ankom, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce