Annonce
112

Beredskabet ud til skolebrand i frikvarter: Opmærksomme elever spottede røg fra gymnastiksal

Indsendt foto
Beredskab og Sikkerhed Randers måtte torsdag middag rykke ud til brand ved Firkløverskolen nordvest for Randers. Kvikke elever i specialskolen havde spottet røgudvikling fra gymnastiksalen.
Annonce

Randers: Alarmen lød få minutter før middag hos Beredskab og Sikkerhed Randers. En brandsprøjte og tankvogn kørte sammen med indsatsleder Jørgen Hansen til specialskolen Firkløverskolen nordvest for Randers.

Her havde kvikke elever i nabobygningen bemærket røgudvikling ved taget på gymnastiksalen og informeret skolelederen, som derefter ringede 112.

Ved ankomst var der ild i et teknikrum, hvor en eltavle brændte. Branden havde på grund af børnenes opmærksomhed endnu ikke spredt sig til andre rum. Men røgen var trukket op i både omklædningsrum og to gymnastiksale.

På grund af nødundervisningen i forbindelse med coronakrisen er gymnastiksalene ikke i brug i øjeblikket, og det blev derfor ikke nødvendigt at evakuere skolen på grund af branden.

- Vi kølede rummet udvendigt med vand og slukkede derefter branden i eltavlen med co2-slukker, fortæller indsatsleder Jørgen Hansen.

Da en elektriker havde frakoblet strømmen til eltavlen, blev der efterslukket med vand.

Derefter blæste beredskabet de røgfyldte rum fri for røg med deres røgventilatorsystem. Efter halvanden time kunne Beredskab og Sikkerhed køre retur til stationen i Randers.

- Det, der tog længst tid, var at få røgen ud af bygningen på grund af størrelsen på rummene, forklarer Jørgen Hansen.

Årsagen til branden kendes ikke, men typisk opstår brand i eltavler på grund af løse forbindelser ifølge indsatslederen, som er gammel elektriker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce