Annonce
Østjylland

Berit Thomsen ånder lettet op efter møgsag i Aarhus: Tilsyn peger kun på mindre fejl ved Berit's hjemmepleje i Horsens og Hedensted

- Jeg er lettet, selv om jeg ikke har været i tvivl om, at sagerne var i orden i Horsens og Hedensted, siger Berit Thomsen, som driver Berit's Hjemmepleje. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Styrelsen for Patientsikkerhed har afleveret sin rapport til Berit Thomsen efter tilsyn i firmaets afdelinger i Horsens og Hedensted i kølvandet på den midlertidige lukning af afdelingen i Aarhus.

Horsens: Der er mindre problemer med kvaliteten. Sådan står der i den høringsrapport, som Berit Thomsen har modtaget fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som for knap seks uger siden kiggede Berit's Hjemmepleje efter i krogene i både Horsens og Hedensted, efter tilsynet havde udtalt en så skarp kritik af selskabets arbejde i Aarhus, at det blev midlertidig lukket.

- Det har været seks lange uger, lyder det lettet fra firmaets stifter og indehaver Berit Thomsen, som for snart ni år siden åbnede sit firma i Horsens.

En lettelse for os alle

Meldingen vækker også glæde hos Jes Svenninggaard, direktør for velfærd og sundhed i Horsens Kommune, som også har set høringsrapporten.

- Det er lidt en lettelse for os alle, at kvaliteten ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er o.k. Der er ikke lavet en endelig konklusion i rapporten, som nu er i høring hos Berit's Hjemmepleje, men den lander på den næsthøjeste score, som fortæller om mindre problemer. For os at se ligner indholdet af rapporten noget, som vi også kan opleve i den kommunale pleje. For Berit's Hjemmepleje må det været noget af et plaster på såret efter det, firmaet har oplevet i Aarhus, siger direktøren.

I Aarhus skulle kommunen med få dages varsel sikre kommunal hjemmepleje til firmaets kunder, da det blev midlertidigt lukket af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Var aldrig i tvivl

Nu har Berit Thomsen tre uger til at afgive sit høringssvar. Når rapporten er helt færdig, bliver den offentliggjort på firmaets hjemmeside.

Det er en dejlig fornemmelse at læse rapporten.

Berit Thomsen

- Det er en dejlig fornemmelse at læse rapporten, siger Berit Thomsen.

Berit Thomsen har valgt ikke at åbne afdelingen i Aarhus igen. De seneste uger har hun været en del ude at køre med hjemmeplejen i Horsens og Hedensted.

- Vi har ikke oplevet, at vores kunder i Horsens og Hedensted har forladt os efter sagen i Aarhus. Jeg har til gengæld oplevet utrolig stor omsorg for os, både hos kunder og hos ældrecheferne i både Horsens og Hedensted kommuner. I bund og grund har jeg ikke været i tvivl om, at tingene er i orden begge steder. Men selvfølgelig klan man altid finde nogle mindre fejl, siger Berit Thomsen, som glæder sig til at dele indholdet fra rapporten med sine medarbejdere.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Lotte og Lars troede, de skulle bo i storbyen: Nu er de rykket tæt på skov og strand og gav nyt liv til ældre villa

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Sport For abonnenter

217 kilometer i Death Valley: Peter må tænke kreativt for at forberede sig på den voldsomme varme

Aarhus

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Alarm 112

Politiet følger udviklingen: Stort biltræf samler mange mennesker

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Alarm 112

Flere bilister kørte med narko og alkohol i blodet

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Annonce