Annonce
Aarhus

Knytnæveslag i ansigtet, knuste spejle og flyvende vinflasker: Besøg hos frisøren gik helt galt

Betjenre blev mødt af en flyvende vinflaske, da de rykkede ud for at tage sig af voldsom mand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Efter to grove overfald og hærværk i en frisørsalon fortsatte overfaldsmand sin hærgen til en nærliggende 7-Eleven, hvor det gik ud over vin og inventar.

AARHUS: Langt de fleste besøg hos frisøren foregår stille og roligt. Kunden sætter sig ned, frisøren klipper og til sidst betaler kunden for klipningen og går tilfreds ud af salonen.

Men engang i mellem går det helt galt. For eksempel tirsdag omkring klokken 15 i en frisørsalon i Frederiks Allé i Aarhus. Her satte en 41-årig mand sig i frisørstolen og forlangte at blive klippet - og så tog sagerne ellers fart.

Uden varsel begyndte han pludseligt at skubbe en masse genstande ned fra en hylde, og da den 60–årige frisør bad ham gå ud af butikken, blev den 41-årige særdeles aggressiv og slog frisøren gentagne gange med knytnæver i ansigtet og på kroppen. Herefter tog manden en lille skulptur på stedet, som han slog om sig med og knuste flere spejle og genstande.

En 29-årig mand forsøgte at standse den 41-årige, men blev også slået med skulpturen.

Annonce

Betjente mødt af flyvende vinflaske

Efter at have ødelagt en del inventar i butikken løb den 41-årige ud af butikken og ind i en 7-Eleven i nærheden, hvor han fortsatte sit togt. Først tog han en kage, som han begyndte at spise. Da den 55-årige ekspedient så bad ham stoppe, kastede den 41-årige kagen i hovedet på ham og begyndte herefter at kaste med vinflasker, som blev smadret rundt i butikken.

Da politiet kom frem, så betjentene en flaske flyve ud af butikken, og de fik hurtigt anholdt den 41-årige, som blev sigtet for flere tilfælde af vold, grov vold og hærværk.

Den 41-årige blev vurderet til ikke at være egnet til at sidde på politistationen. Han blev i stedet kørt til psykiatrisk afdeling efter afhøringen.

De to forurettede fik flere mindre skader efter overfaldet, men hverken de eller ekspedienten kom umiddelbart alvorligt til skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce