Annonce
Aarhus

Besøgsrekord: Århundredets Festival var den hidtil største

Et af de mest besøgte arrangementer til Århundredets Festival var åbningsfesten i Stakladen, hvor tiden var skruet tilbage til 1970'erne. Foto: Axel Schütt

Festivalen med viden, kultur og oplevelser slog igen i år sin egen rekord, da op mod 40.000 deltog ii Århundredets Festivals 250 arrangementer.

AARHUS: Perioden 1950-2000 var i fokus, da Århundredets Festival blev afholdt fra 3. til 12. marts. Og den var populær.

Op mod 40.000 mennesker deltog i festivalens 250 arrangementer, der kombinerede viden, kultur og oplevelser. Det var et rekord højt antal gæster, og dermed slog Århundredets Festival endnu en gang sin egen rekord.

Det bringer glæde og lettelse hos Folkeuniversitetet i Aarhus, der står bag vidensfestivalen.

- Den store tilstrømning skyldes formentlig, at mange kan huske noget af den periode, vi beskæftigede os med i år, og at festivalen var en fuldmåneevent under Aarhus 2017, hvilket har øget opmærksomheden, fortæller rektor Sten Tiedemann fra Folkeuniversitetet i Aarhus.

I Aarhus var de mest velbesøgte arrangementer de store fester. Særligt 1970'er-åbningsfesten 3. marts med The Savage Rose og 1980'er-discofesten 11. marts var besøgte arrangementer. Også Disney-koncerten Luftens Helte trak fulde huse.

- Det lader til, at vidensfester med musik er et kærkomment tilbud til et voksent, dansabelt og udklædningslystent publikum, men samtidig er det interessant, at tunge emner som dansk udenrigspolitik, psykopater i hverdagen eller det hvide snit også hitter, siger Sten Tiedemann.

Det var sjette gang i år, at Århundredets Festival blev afholdt. Sidste år deltog omkring 30.000, da perioden var 1900-1950.

Folkeuniversitetet er i dialog med Aarhus Kommune om at fortsætte festivalen. Der for er næste års tema endnu ikke fastlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce