Annonce
Østjylland

Beskæftigelseschef efter sparekrav: Jobcentret kommer til at miste medarbejdere

Der venter en reduktion i medarbejderantallet på jobcentret, spår beskæftigelseschef Bjarke Hilding Thomsen, efter et flertal blandt byrådets politikere har besluttet, at der de kommende fire år skal spares 25 millioner kroner på kommunens beskæftigelsesindsats. Foto: Morten Pape
Horsens Kommune vil frem mod 2023 spare 25 millioner kroner på beskæftigelsesindsatsen. Sparekravet vil kunne mærkes på jobcentrets medarbejderantal, fastslår beskæftigelseschef.

Horsens: - Det er helt sikkert, at vi skal reducere antallet af medarbejdere. Om det bliver til afskedigelser, skal vi have en dialog om med de faglige organisationer.

Sådan lyder meldingen fra Bjarke Hilding Thomsen, beskæftigelseschef i Horsens Kommune, oven på forligspartiernes beslutning om, at der over en fireårig periode skal spares 25 millioner kroner på kommunens beskæftigelsesindsats.

En besparelse, der er bragt på bordet i selskab med en målsætning om at bringe ledigheden blandt unge horsensianere ned på landsgennemsnittet senest i 2023.

Annonce

Man kan altid effektivisere. Vi skal hele tiden se på, om vi kan gøre nogle ting smartere og skære noget væk, hvis det ikke har den ønskede effekt.

Bjarke Hilding Thomsen

Naturlig besparelse

Netop målet om at bringe flere i beskæftigelse bliver hovedprioriteten for at imødekomme sparekravet, vurderer Bjarke Thomsen.

- Pengene skal spares på forsørgelsesbudgettet, så hvis vi lykkes med at få flere i job, vil der være en del af besparelsen, som bliver naturlig, siger Bjarke Thomsen.

Forsørgelsesbudgettet er det kommunale budget, der finansierer overførselsindkomster som kontanthjælp, sygedagpenge og uddannelseshjælp.

Reglerne er skruet sådan sammen, at en kommune får statsrefunderet udgifterne til overførselsindkomster i et omfang svarende til ledighedsgennemsnittet på landsplan. Den andel ledige borgere, en kommune har over landsgennemsnittet, skal kommunen selv dække forsørgelsesudgifterne til. Ligger en kommunes ledighed under landsgennemsnittet, bliver kommunen omvendt belønnet økonomisk.

Man kan altid effektivisere

For mindre end et år siden blev Jobcenter Horsens pålagt at skære 21 millioner kroner på aktiveringsindsatsen, og nu følger altså et krav om at spare yderligere 6,25 millioner kroner hvert år over en fireårig periode. En øvelse, Bjarke Thomsen finder mulig.

- Man kan altid effektivisere. Vi skal hele tiden se på, om vi kan gøre nogle ting smartere og skære noget væk, hvis det ikke har den ønskede effekt, siger Bjarke Thomsen, der dog endnu ikke har overblik over sparekravets konkrete konsekvenser.

- Hvad det ender med, når vi skal lægge det sidste puslespil, det må vi se. Færre midler betyder færre medarbejdere og færre aktiviteter. Men vi kender ikke omfanget på nuværende tidspunkt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce