Annonce
Østjylland

Beskæftigelseschef efter sparekrav: Jobcentret kommer til at miste medarbejdere

Der venter en reduktion i medarbejderantallet på jobcentret, spår beskæftigelseschef Bjarke Hilding Thomsen, efter et flertal blandt byrådets politikere har besluttet, at der de kommende fire år skal spares 25 millioner kroner på kommunens beskæftigelsesindsats. Foto: Morten Pape
Horsens Kommune vil frem mod 2023 spare 25 millioner kroner på beskæftigelsesindsatsen. Sparekravet vil kunne mærkes på jobcentrets medarbejderantal, fastslår beskæftigelseschef.

Horsens: - Det er helt sikkert, at vi skal reducere antallet af medarbejdere. Om det bliver til afskedigelser, skal vi have en dialog om med de faglige organisationer.

Sådan lyder meldingen fra Bjarke Hilding Thomsen, beskæftigelseschef i Horsens Kommune, oven på forligspartiernes beslutning om, at der over en fireårig periode skal spares 25 millioner kroner på kommunens beskæftigelsesindsats.

En besparelse, der er bragt på bordet i selskab med en målsætning om at bringe ledigheden blandt unge horsensianere ned på landsgennemsnittet senest i 2023.

Annonce

Man kan altid effektivisere. Vi skal hele tiden se på, om vi kan gøre nogle ting smartere og skære noget væk, hvis det ikke har den ønskede effekt.

Bjarke Hilding Thomsen

Naturlig besparelse

Netop målet om at bringe flere i beskæftigelse bliver hovedprioriteten for at imødekomme sparekravet, vurderer Bjarke Thomsen.

- Pengene skal spares på forsørgelsesbudgettet, så hvis vi lykkes med at få flere i job, vil der være en del af besparelsen, som bliver naturlig, siger Bjarke Thomsen.

Forsørgelsesbudgettet er det kommunale budget, der finansierer overførselsindkomster som kontanthjælp, sygedagpenge og uddannelseshjælp.

Reglerne er skruet sådan sammen, at en kommune får statsrefunderet udgifterne til overførselsindkomster i et omfang svarende til ledighedsgennemsnittet på landsplan. Den andel ledige borgere, en kommune har over landsgennemsnittet, skal kommunen selv dække forsørgelsesudgifterne til. Ligger en kommunes ledighed under landsgennemsnittet, bliver kommunen omvendt belønnet økonomisk.

Man kan altid effektivisere

For mindre end et år siden blev Jobcenter Horsens pålagt at skære 21 millioner kroner på aktiveringsindsatsen, og nu følger altså et krav om at spare yderligere 6,25 millioner kroner hvert år over en fireårig periode. En øvelse, Bjarke Thomsen finder mulig.

- Man kan altid effektivisere. Vi skal hele tiden se på, om vi kan gøre nogle ting smartere og skære noget væk, hvis det ikke har den ønskede effekt, siger Bjarke Thomsen, der dog endnu ikke har overblik over sparekravets konkrete konsekvenser.

- Hvad det ender med, når vi skal lægge det sidste puslespil, det må vi se. Færre midler betyder færre medarbejdere og færre aktiviteter. Men vi kender ikke omfanget på nuværende tidspunkt, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce