Annonce
Østjylland

Beskyldninger om chikane: Daniel Madié afviser planlagt angreb på Venstre

Daniel Madié anmeldte i 2017 personer med tilknytning til Venstre for politisk chikane. Foto: Annelene Petersen
Den konservative spidskandidat til byrådsvalget siger, at han helst havde været fri for, at sagen om chikane blev bragt på bane. Han kalder det løgn og latin, at Konservative havde ondsindede hensigter med indslag på TV2 Østjylland.

Randers: Det Konservative Folkepartis spidskandidat til byrådsvalget, Daniel Madié, afviser, at det var ham selv og hans parti, der havde støbt kuglerne til det indslag på TV2 Østjylland tirsdag, hvor han fortalte om, at han i perioden 2014-2017 var blevet forfulgt af personer med tilknytning til Venstre i Randers.

Det, som Daniel Madié opfattede som en omfattende chikane, endte dengang i en politianmeldelse. Fordi chikanen aftog, foretog politiet sig ikke yderligere, og ingen personer blev sigtet i sagen.

Dokumentation for anklager

Onsdag aften stod formanden for Venstres kommuneforening Knud Pedersen frem og efterspurgte dokumentation for anklagerne.

Jeg havde gerne været fri for den her seance. Uanset om jeg stillede op eller ej, så var der kommet en eller anden form for udsendelse ud af det. Jeg tænkte, at jeg hellere måtte stille op selv, så jeg kunne styre det og få sagt, at jeg ikke bærer nag.

Daniel Madié

Knud Pedersen fortalte i Amtsavisen, at Venstre i kølvandet på Madiés optræden på TV2 Østjylland havde foretaget en intern undersøgelse, der skulle afklare, om nogen i organisationen havde kendskab til chikanen.

Det er der tilsyneladende ingen, der har.

Annonce

Anmeldelsen kendt

Daniel Madié siger til Amtsavisen, at han allerede fredag i sidste uge informerede de øvrige byrådsmedlemmer og direktionen i Randers Kommune om, at indslaget på TV2 Østjylland var på vej.

- Nu lader Venstres Knud Pedersen som om, at det ved han ingenting om. Det er unfair. Jeg har fået bekræftet fra TV2, at jeg bare kan sige højt, at det var dem, der kontaktede mig og ikke omvendt. Og at det var dem, der ville køre historien uanset hvad. Det er løgn og latin, at det er noget, jeg har fundet på, siger Daniel Madié, der fortæller, at mange i forvejen har kendt til politianmeldelsen fra november 2017, både journalister og politikere.

Annonce

Ordentlighed

Kan du skaffe den dokumentation, Venstre anmoder om?

- Ja, men det ville være meget uheldigt for mange personer, hvis vi skulle til at begynde at grave og bruge hele valgkampen på det. Men den første dokumentation er allerede fremme. Man kan læse i Amtsavisen, på Facebook og andre steder, at der er en hel del, der genkender billedet. Det er fra forskellige partier og forskellige kandidater. Måske ikke så meget, som jeg var udsat for, men man genkender billedet og kan huske det og har eksempler.

Du siger, du går ind for ordentlighed i forbindelse med valget. Kaster du ikke selv med mudder?

- Jo, hvis jeg gjorde det, som Knud Pedersen antyder, at det har været velplanlagt. At historien har ligget i skuffen og ventet. Man kunne godt sige, at det var unfair, men det er ikke tilfældet. Denne her historie var kørt, uanset om jeg havde stillet op på tv eller ej.

Annonce

Bærer ikke nag

Er den her historie ikke unødvendig for Konservative i Randers. Venstre ligger skidt i meningsmålingerne. I ligger godt og står til måske en fremgang på tre mandater ved byrådsvalget?

- 100 procent rigtigt set. Jeg havde gerne været fri for den her seance. Uanset om jeg stillede op eller ej, så var der kommet en eller anden form for udsendelse ud af det. Jeg tænkte, at jeg hellere måtte stille op selv, så jeg kunne styre det og få sagt, at jeg ikke bærer nag. Det stoppede jo i 2017.

Annonce

Politik med Venstre

Har dit forhold til Venstre lidt skade af den gamle sag og det, som blusser op nu?

- Dengang, ikke nu. Jeg står ved det, som kom frem i udsendelsen, og jeg bærer ikke nag. Men så skal de altså stoppe. Nu siger de, at det ikke passer. De kan sige, at de ikke huske det. Men at sige, at jeg gør det med vilje og det ikke passer, det bryder jeg mig ikke om. Jeg skal lave politik med Venstre. Jeg skal ikke elske dem.

- Vi laver meget god politik sammen. Og det vil vi også gøre fremadrettet. Hvis de ikke vil elske mig, må jeg leve med det. De behøver ikke at kunne lide mig og drikke en fadøl med mig på en café i byen og hyggesnakke. Jeg skal lave politik med Venstre.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur

Kæmpe internationalt navn vender tilbage: Northside præsenterer omsider navne til første festival i Eskelunden

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Østjylland

Slut med test uden tid i Odder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

Annonce