Annonce
Aarhus

Beslutning om Aarhus H tages i år

Hvis Folketinget beslutter sig for at følge forslaget fra Banedanmark, bliver Bruuns Arkade, tegnet af Exner Arkitekter, revet ned. Foto: Flemming Krogh

AARHUS: Med udgangen af september er Banedanmark klar med den Aarhus H-løsning, styrelsen vil anbefale overfor transportministeren.

Folketinget skal så træffe en politisk beslutning inden årsskiftet. Ellers bliver elektrificeringen af strækningen Fredericia-Aalborg forsinket.

Det oplyser Banedanmark i en mail til Århus Stiftstidende.

"Banedanmark ved, at projektet ved Aarhus H har stor betydning for Aarhus, og det er noget, der vækker stor lokal interesse. Det har vi fuld forståelse og respekt for," skriver Banedanmark.

Styrelsen har lavet en VVM-redegørelse, der beskriver to løsninger på problemet med Bruuns Bros frihøjde, der er så lav, at der ikke er plads til både elektriske tog og de køreledninger, der forsyner dem med strøm.

Den ene løsning indebærer en nedrivning af Bruuns Bro. Den bygges op igen med den nødvendige frihøjde. Men uden Bruuns Arkade. Da togene heller ikke kan køre under vandrehallen, skal den også nedrives og bygges op påny.

Den anden løsning er at nedgrave skinnerne i banegraven.

Annonce
Her er Banedanmarks forslag om at bygge en ny Bruuns Bro med tilstrækkelig frihøjde til el-tog og køreledninger. Visualisering: Banedanmark
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce