x
Annonce
Indland

Beslutning om ny rumtur til Andreas Mogensen er tæt på

Den danske astronaut Andreas Mogensen får måske endnu en tur i rummet. Beslutningen tages mandag.

Den danske astronaut Andreas Mogensen skal muligvis en tur mere i rummet.

Ifølge generaldirektøren for det europæiske rumagentur, ESA, Johann-Dietrich Wörner, bliver beslutningen om en ny rumfærd for Mogensen truffet på mandag.

Det skriver videnskab.dk.

Allerede da danskeren landede i Köln efter sin første rumrejse gav ESA-ledelsen udtryk for, at Andreas Mogensen havde gode chancer for at komme på rumtur igen.

Rum-bossen Wörner sagde dengang, at det også afhæng af, hvordan danskerens rolle som rumambassadør blev evalueret.

Chefen understregede, at den endelige beslutning afhænger af, hvorvidt de øvrige medlemmer af Den Internationale Rumstation, herunder USA, godkender en ny mission for Andreas Mogensen.

Under en stor konference i København uddyber rumbossen over for videnskab.dk, at den endelige beslutning om, hvorvidt Andreas Mogensens kommer i rummet igen, bliver truffet i næste uge.

- Vi ved det ikke endnu, men det bliver besluttet på mandag, sagde Johann-Dietrich Wörner, da videnskab.dk spurgte til Andreas Mogensens næste rumrejse.

Han tilføjede, at selv om beslutningen bliver taget på mandag, melder ESA først offentligt ud om Andreas Mogensens rumskæbne på et senere tidspunkt.

Andreas Mogensen blev den første dansker i rummet, da han i september 2015 besøgte Den Internationale Rumstation, ISS, under et ti dage langt ophold i rummet.

Andreas Mogensen har selv flere gange givet udtryk for, at det er hans store ønske at blive sendt ud i rummet igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce