x
Annonce
Erhverv

Bestseller fyrer 750 ansatte i Danmark grundet corona

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix


Tøjkoncernen Bestseller fyrer 750 ansatte i Danmark som følge af coronavirusset.

Det oplyser Bestseller i en pressemeddelelse.

Det er svigtende salg, som får Bestseller til at skære ned. Det rammer især ansatte på kontorerne i Danmark. Der vil derudover også komme fyringer internationalt.

Bestseller står bag tøjmærker som Jack & Jones, Selected, Pieces og Vero Moda.

Virksomheden har 4800 ansatte i Danmark. Fyringsrunden svarer til, at omkring hver syvende danske ansatte må se sig om efter et andet arbejde.

- I løbet af blot et par uger er vi gået fra udsigten til det stærkeste regnskabsår nogensinde til at havne i en dyb krise, siger administrerende direktør og ejer Anders Holch Povlsen.

- Derfor er det også med ondt i hjertet, at vi i dag er tvunget til at afskedige 750 medarbejdere i Danmark, siger han pressemeddelelsen.

Bestseller har 2500 butikker og 15.000 forhandlere på tværs af 55 lande, og Anders Holch Povlsen fortæller, at markedet mere eller mindre er gået i stå.

Coronavirusset har betydet, at lande verden over enten anbefaler eller direkte påbyder befolkningen at undgå kontakt, og det har blandt andet ramt tøjbutikker hårdt.

I Danmark har myndighederne i denne uge forbudt forsamlinger på mere end ti personer. Samtidig skal der i butikker være mindst fire kvadratmeter gulvplads per kunde.

Bestseller er en familieejet virksomhed, som Anders Holch Povlsens far, Troels Holch Povlsen, stiftede i 1975.

Ud over Bestseller-koncernen ejer familien aktier i en lang række virksomheder.

Det gælder blandt andet det tyske tøjselskab Zalando, det svenske betalingsselskab Klarna og den danske detailkæde Normal.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce