Annonce
Østjylland

Bestseller hjemsender yderligere 2400 ansatte

- Vi vil kæmpe for, at vi fortsat har en konkurrencedygtig og international modetøjs- og detailhandelsvirksomhed, lyder det fra Anders Holch Povlsen. Foto: Bestseller
- Vores største opgave nu er at se fremad og forsøge at bevare så mange arbejdspladser som muligt, udtaler Bestsellers ejer Anders Holch Povlsen.
Annonce

Brande: I sidste uge afskedigede modekoncernen Bestseller 750 ansatte, og nu hjemsendes koncernen yderligere 2400 ansatte, i første omgang dog kun midlertidigt.

Bestseller har valgt at benytte sig af den trepartsaftale, som blev indgået mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter i sidste uge. Den såkaldte hjælpepakke er gældende fra den 9. marts til den 9. juni.

Bestseller forventer at hjemsende 2400 medarbejdere fra 24. marts til 9. juni, heriblandt butikspersonale. Modekoncernen har de seneste uger oplevet et markant svigtende salg og pludselig manglende likviditet i hele detail-ledet globalt, da forbrugerne stort set er forsvundet fra markedet.

Regeringens hjælpepakke betyder, at Bestseller kan begrænse antallet af afskedigelser. Hjælpepakken kan dog ikke stå alene, derfor var det fredag den 20. marts nødvendigt at afskedige 750 kolleger fortrinsvist på kontorerne i Danmark.

CEO og ejer Anders Holch Povlsen udtaler i den forbindelse, at hjælpepakken er en rigtig god håndsrækning fra regeringen.

- Den betyder, at vi har kunnet begrænse antallet af afskedigelser, selvom jeg stadig er ked af, at det overhovedet har været nødvendigt at skulle sige farvel til meget dygtige og meget loyale kolleger. Vores største opgave nu er at se fremad og forsøge at bevare så mange arbejdspladser som muligt. De næste fire til otte uger bliver afgørende for, hvordan fremtiden ser ud. Lige nu er vi hårdt ramt, men vi tror på, at vi med vores tiltag har muligheden for at overleve krisen og på sigt komme tilbage, så vi igen kan være garant for at skabe arbejdspladser i Danmark og de samfund, vi er en del af. Vi vil kæmpe for, at vi fortsat har en konkurrencedygtig og international modetøjs- og detailhandelsvirksomhed, lyder det fra Anders Holch Povlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet blev chikaneret flere gange på Kappelvænget: Flere anholdelser i Brabrand tirsdag aften

USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - nu skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Erhverv

Den billige coronabenzin stiger: De dyre dråber runder 11 kroner

Annonce