Annonce
forside

Bestseller køber strøgejendom i Aarhus for trecifret millionbeløb

Bestseller med Anders Holch Povlsen i spidsen har købt strøjejendommen på hjørnet ved Salling af Aarhus-milliardæren Ib Nymark Hegelund. Foto: Michael Svenningsen

Bestseller-koncernen er igen på opkøb i Aarhus City og har for 150 millioner kroner købt en strøgejendom på Søndergade, hvor konkurrenten H&M er lejer.

AARHUS: Strøgejendommen, der huser tøjkæden H&M, på Søndergade 39-41 skråt overfor Salling er i en intern handel mellem to Aarhus-milliardærer blevet solgt for 150 millioner kroner.

Køberen er et selskab under tøjkoncernen Bestseller, Bestseller Stores Denmark, der i forvejen ejer godt en snes midtby-ejendomme i Aarhus.

Det skriver Ejendomswatch.

Ejendommen var før ejet af et schweizisk selskab, som civilingeniør Ib Nymark Hegelund, står bag. Både Ib Nymark Hegelund og Anders Holch Povlsen, der står bag Bestseller, er blandt danmarks rigeste mænd.

Ib Nymark Hegelund var - indtil han satte sin villa på Fedet i Risskov til salg - stort set gået under offentlighedens radar. Men da villaen blev sat til salg som Jyllands dyreste for 50 millioner kroner vakte det opsigt. Villaen blev i øvrigt solgt i 2015, da Ib Nymark Hegelund rykkede til Schweiz med sine selskaber. Civilingeniøren skabte sig sin formue, da han solgte virksomheden Denmark Enzymes, der havde base i Lystrup nord for Aarhus

Det seneste årsregnskab for Ib Nymark Hegelunds koncern, IMBTech viste et underskud på 917 millioner kroner, og det kan være årsagen til salget fra selskabet, der stadig har en pæn egenkapital på 2,9 milliarder kroner. Den offentlige vurdering på den attraktive strøgejendom overfor Salling lå på 69,5 millioner kroner, så der er tale om en pæn fortjeneste ved salget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce