Annonce
Østjylland

Bestseller lægger kæmpetårnet ned

Bestsellers plan om det 320 meter høje tårn er arkiveret nederst. Illustration: Bestseller
Det store Bestseller Tower and Village-projekt er lagt nederst i en arkivskuffe.
Annonce

Brande: Modekoncernen Bestseller har droppet sine planer om at bygge det meget omtalte 320 meter høje tårn i Brande.

Anders Holch Povlsen, ejer og administrerende direktør hos Bestseller, har overfor avisen Børsen bekræftet, at planerne er lagt på køl:

"Det er slet ikke noget, vi beskæftiger os med. Det er lagt væk, og det er kommunen også orienteret om", har Anders Holch Povlsen udtalt.

Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen (V) ærgrer sig over, at Bestseller Tower and Village er arkiveret, men han understreger. at han har forståelse for det:

- Det er ærgerligt, men forudsigeligt. Primært på grund af corona, men også fordi der er sket personlige ting, der ikke kan undgå at influere på planerne. Vi ved, at coronaen har givet mange store koncerner en aha-oplevelse, og de er nødt til at revurdere, hvad de vil bruge kapital på, siger Ib Lauritsen.

Annonce

Klart øv

- Det var et spændende og spektakulært projekt, som hele byrådet har bakket op om. Det er klart øv, at det ikke bliver til noget nu. Men det er fair, at Bestseller melder ud og siger, at det ikke bliver til noget lige nu. Det betyder, at vi ikke behøver at arbejde videre med infrastrukturen, Vi har en lokalplan, der er godkendt, men lige nu kommer den ned i skuffen, siger Ib Lauritsen til Horsens Folkeblad.


Det er fair, at Bestseller melder ud og siger, at det ikke bliver til noget lige nu.

Ib Lauritsen, borgmester


Formanden for Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg Henrik Engedahl (V) er på linje med borgmesteren:

-Bestseller har fundet en arkivskuffe og lagt projektet meget langt ned. Det var et spændende projekt, men sådan som tingene ser ud, kan jeg godt forstå, at Bestseller prioriterer sådan, siger Henrik Engedahl.

Bestseller har som mange andre virksomheder været presset af coronakrisen.

Tidligere i år valgte Anders Holch Povlsen at skyde et milliardbeløb ind i selskabet for at hjælpe Bestseller gennem krisen.

Ikast-Brande Kommune gav grønt lys til projektet i marts 2019, men Bestseller valgte allerede i juni samme år at udskyde byggeriet.

Før nytår indsendte selskabet en byggetilladelse, men i januar år lød det, at Bestseller havde trykket på pauseknappen, og nu er projektet altså mere eller mindre lagt ned.

Ud over det enorme tårn rummede projektet en helt ny bydel med gågade, butikker, boliger, hotel, restauranter med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce