Annonce
Erhverv

Bestseller-milliardær sælger designer-hittet Hay

Troels Holch Povlsen så en rigtig god iværksætteridé for 17 år siden i designerfirmaet Hay med de to unge designere Mette og Rolf Hay, som han siden har kørt parløb med. Nu har han solgt sin andel af firmaet. Foto: Scanpix
Troels Holch Povlsen, der var med til at stifte designerfirmaet Hay, sælger nu sin del af aktier i møbelfirmaet for 530 millioner kroner.

AARHUS: Troels Holch Povlsen har solgt sin andel af det store designerhit, Hay, der gør sig indenfor møbler og en stribe andet til indretning.

Bestseller-milliardæren stiftede i sin tid Bestseller-koncernen, som hans søn, Anders Holch Povlsen, nu driver videre med stor succes. I 2002 grundlagde Troels Holch Povlsen sammen med Mette og Rolf Hay designervirksomheden.

Troels Holch Povlsen, der tidligere boede på herregård Gyllingnæs ved Hou, men nu er bosat i England, har solgt sin tredjedel af firmaet. Aktieposten på 34 procent er blevet købt af Herman Miller, der er en amerikansk designervirksomhed, for cirka 530 millioner kroner, skriver dagbladet Børsen.

Den amerikanske koncern ejer nu knap 70 procent af Hay, mens de to andre stiftere Rolf og Mette Hay har bevaret 33 procent af firmaet.

Hay omsatte ifølge regnskabet for 2017/18 for mere end en milliard kroner med et overskud på omkring 100 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce