Annonce
Aarhus

Bestseller-nybyggeri: Opsigtsvækkende projekt på vej ved Nørreport

Ved indgangen til Aarhus Ø kommer der dette kontorhus, der hviler på søjler, så der bliver direkte kig fra Nørreport og ud mod bugten. Huset med mad- og genbrugsmarked i bunden forventes at stå færdigt om fem år. Visualisering: KVANT-1
Bestseller skal bygge søjlehus som del af porten til Aarhus Ø. "Arkitektur i verdensklasse", lyder det fra tidligere stadsarkitekt om projektet.

AARHUS: Bestseller har med sit store kontorhus allerede bygget den ene del af byporten til Aarhus Ø.

Nu er det bestemt, at det bliver samme koncerns selskab, AAA United, der skal bygge den anden side af porten ved Nørreport.

Med et projekt tegnet af arkitektfirmaet Dorthe Mandrup er Aarhus United udpeget som vinder af byggeretten på grunden nærmest Nørreport i området kaldet Indre Aarhus Ø.

Annonce

Frit kig mod bugten under huset

Vinderprojektet er et kontorhus i fem etager, der næsten kan se ud som om, at det svæver en etage eller to over jorden. Huset hviler på søjler, så der er nogenlunde frit kig ind under det og ud mod vandet.

Ud over at sikre det frie kig bliver hullet mellem nederste etage og jorden en slags overdækket byrum.

Projektet er hævet op på en bakke. Ved at hæve rummet opstår en udsigtsplads med udsyn over havnerummet og bugten. Samtidig kommer der nedenunder en mere intim og vindbeskyttet promenade og solplads langs kanalen. Visualisering: KVANT-1

Under søjlerne er der yderligere en etage, hvor tanken er, at der blandt andet skal være mad- og genbrugsmarked.

Efter planen skal kontorhuset, som Bestseller-relaterede selskaber selv men også andre virksomheder kommer til at befolke, skal efter planen står færdigt i 2026.

Annonce

En flot port

Teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) fremhæver, at kigget ud over bugten bliver bevaret, selv om der bliver bygget ved Nørreport.


Det kommer lidt bag på mig, at vi kan få arkitektur i verdensklasse, som der er tale om her. Det er klasse. Et afsindigt spændende og meget originalt projekt. Det kommer til at blive en destination

Stephen Willacy, tidligere stadsarkitekt


Fra Nørreport vil man få et smukt syn under bygningen, og på afstand får man indtryk af, at bygningen svæver. Det er et flot og åbent byggeri, som spiller rigtigt fint sammen med de øvrige bygninger i området, siger han g fortsætter:

- Det bliver en flot port ind til Aarhus Ø, og et byggeri som kan tilføre den sammenhængskraft mellem Aarhus Ø og den gamle midtby, som området har brug for.

Annonce

Verdensklasse

Den netop fratrådte stadsarkitekt, Stephen Willacy, har været byrådets rådgiver i forbindelse med udbuddet, hvor to ting har været afgørende: Hvad vil byderne give for grunden. Og hvad og i hvilken kvalitet vil de bygge på grunden, der kaldes Hængslet.

- Det kommer lidt bag på mig, at vi kan få arkitektur i verdensklasse, som der er tale om her. Det er klasse. Et afsindigt spændende og meget originalt projekt. Det kommer til at blive en destination, siger Stephen Willacy og fortsætter:

- Det bliver en flot del af ankomsten til Aarhus Ø.

Annonce

Tre-enigheden ved Nørreport

Arkitektonisk er der langt mellem det nye projekt og Bestsellers eksisterende byggeri, der udgør den anden del af porten til Aarhus Ø. Kommer det til at spille sammen?

- Man skal se det som en tre-enighed: Det nye projekt, Bestseller og Navitas. Det nye projekt er en blød og venlig del af treenigheden. Og fordi bygningen hviler på søjler, bevarer vi udsigten såvel ud over bugten som den anden vej, ind mod Kystvejen og Nørreport, siger Stephen Willacy.

Aarhus Ø når ind til Nørreport. Sådan kommer det til at se ud, kontorhuset der ved Nørreport skal binde Aarhus Ø og midtbyen sammen. Bestseller-koncernen og selskabet AAA United A/S er bygherre. Det skitserede byggeri i disen lige bag det nye hus er ren fantasi. Det er hverken besluttet eller godkendt, hvad der skal bygges der. Visualisering: KVANT-1

I en pressemeddelelse lyder det fra Anders Krogh, der er ansvarlig for AAA United A/S:

- Hængslet har en så essentiel og relevant placering i Aarhus Midtby, at det kommer med et stort ansvar at skulle opføre et projekt netop her. Vi har taget den fantastiske placering meget alvorlig, og føler indledningsvis at vi har haft held til at få bygning og placering til at tale sammen. Vi håber nu blot, at vi også har dygtigheden til at føre det ud i livet.

Det er her, på spidsen af den trekantede grund ved indkørslen til Aarhus Ø, at det nye byggeri skal opføres. Grafik: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce