Annonce
Fødselsdage

Bestyrelsesboss i de højere luftlag

Luftfart har været en rød tråd i Vagn Sørensens liv og karriere. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vagn Sørensen kom fra en fattig barndom til at få status som vidunderbarn i luftfartsbranchen. I dag flyver han højt på bestyrelsesplan. Torsdag runder han 60.

60 Vagn Sørensen voksede op ved en lufthavn og drømte om at blive pilot. Sådan skulle det ikke gå, men den jyske knægt kom alligevel op i de høje luftlag.

Han gjorde lynkarriere i luftfartsbranchen og er senere blevet professionelt bestyrelsesmedlem med et fuldt balkort. I sådan en grad, at han blev kåret til Årets Bestyrelsesformand sidste år. Torsdag 12. december fylder Vagn Sørensen 60 år.

Hans liv startede i trange kår i Vandel uden for Billund. Her fik han nærmest lyden og lugten af flyene fra den nærliggende lufthavn ind med modermælken.

Som 18-årig fik han fritidsjob hos SAS Catering, og efter at have taget en uddannelse som erhvervsøkonom i Aarhus var det også i SAS, at Vagn Sørensen fik sit første voksenjob. Her gjorde han sig fortjent til titlen som luftbranchens vidunderbarn. På bare 12 år steg han i luftlagene fra nyuddannet til vicekoncerndirektør.

Men det var også her, hans karriere led det største knæk. Vagn Sørensen fik skylden for at stå bag ulovlige prisaftaler i en kartelsag og forlod SAS i unåde i 2001. Hans renommé led dog ikke uoprettelig skade. Vagn Sørensen landede umiddelbart efter en chefstilling i det østrigske flyselskab Austrian Airlines. Selskabet fik en overordentlig opdrift, og Vagn Sørensen fik tilnavnet "Reformatoren" i den østrigske presse.

Efter fem år der skiftede Vagn Ove Sørensen direktørposterne ud med bestyrelsesposter. Som 47-årig ville han gerne prøve andet end luftfart. Det fik han også hurtigt lov til, da han blev formand for telekæmpen TDC.

Remsen af poster gennem de seneste 13 år er alenlang og tæller også Scandic Hotels, DFDS, JP/Politikens Hus, Air Canada og en rådgiverrolle hos både kapitalfonden EQT og investeringsbanken Morgan Stanley. Desuden har han været formand i FLSmidth siden 2011. Det var netop arbejdet med at få ingeniørkæmpen på ret køl, der gav ham hæderen som årets bestyrelsesboss.

Det travle arbejdsliv bliver blandt andet suppleret med rockkoncerter. En længere affære med The Boss har ført Vagn Ove Sørensen til ikke mindre end 98 af Bruce Springsteens koncerter i løbet af de seneste fire årtier.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce