Annonce
Aarhus

Betjente skal leve op til et krav om værdighed

Betjente på cykel sætter ind efter behov, her som fortrop ved en demonstration gennem Aarhus. Foto: Østjyllands Politi
Politifolk skal være varsomme med tatoveringer.
Annonce

AARHUS: Der er ikke mange job, hvor arbejdsgiveren også stiller krav til en persons udseende og liv som privatperson. Men sådan er det for betjente.

Der er særlige krav til politiet formuleret i pjecen "Etik i Politiet". Heraf fremgår blandt andet:

"At være polititjenestemand er en tillidssag. Det er derfor vigtigt, at du i tjenesten agerer og fremstår professionel og ordentlig – men også uden for tjenesten undgår at gøre ting, som i nogles øjne kan kompromittere eller miskreditere dig som person..."

"Endvidere skal tjenestemanden såvel på arbejdet som uden for arbejdet vise sig værdig til den agtelse og tillid, som det kræver at være ansat i politiet – kravet defineres også kort som værdighedskravet."

"Piercinger eller synlige tatoveringer – hvorved forstås tatoveringer, der er placeret, så de ikke kan dækkes ved brug af den almindelige uniformsbeklædning – indgår som en del af den samlede vurdering i forbindelse med ansættelse af nye betjente. Vælger du efter ansættelsen at få udført synlige og markante tatoveringer eller piercinger, kan det få indflydelse på dit ansættelsesforhold."

"Du bør også i din fritid overveje, om din opførsel og fremtoning er i overensstemmelse med det værdighedskrav... Du bør ligeledes overveje dit valg af omgangskreds. Det kan f.eks. være yderst problematisk for dit ansættelsesforhold, hvis du omgås aktive kriminelle og/eller personer med relationer/tilknytning til rocker-/bandemiljøet i fritiden."

"Politifolk skal tale ordentligt til borgerne... Rigspolitiets disciplinærsager om sprogbrug viser, at udtryk som ”hold kæft”, ”klaphat”, ”kælling” og ”du skal skride” som udgangspunkt vil være kritisable."

"Politiets legitimationskort må ikke bruges uden tjenstlig anledning... Skal du i byen - og måske drikke alkohol - så lad politilegitimationen blive hjemme," lyder opfordringen.

De cyklende patruljer kommer meget nemmere frem på steder i bycentrene, end politiets patruljevogne. De sender samtidig et nutidigt signal og bringer betjentene i øjenhøjde med borgerne. Foto: Østjyllands Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce