Annonce
Alarm 112

Betjente springer i Limfjorden for at redde mand op

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 35-årig mand var for svag til at bruge redningskrans, så to betjente sprang i vandet og fik ham op.

En 35-årig mand er søndag eftermiddag uden for livsfare, efter at han om natten blev reddet op fra Limfjorden.

Klokken 02.34 natten til søndag ringede en person 112 og fortalte, at han hørte en mand råbe nede fra vandet ved Østre Havnegade i Aalborg. Kort efter når nogle politipatruljer frem.

- De kaster en redningskrans ned til ham, men han er for forkommen til at holde fast i den, fortæller Henrik Beck, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi.

To betjente træffer derefter en hurtig beslutning. De springer i vandet og får reddet manden op.

Den 35-årige var stærkt forkommen og næsten bevidstløs, da han blev reddet op. Politiet har derfor ikke talt med ham og ved ikke, hvordan han havnede i vandet, der var så koldt, at de to betjente efter ganske kort tid også fik krampe.

Efter at have fået varmen og tørt tøj på, var de dog klar til at fortsætte deres vagt.

- De har gjort et flot stykke arbejde, fastslår Henrik Beck.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftner med ballade og knivstikkeri

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce