Annonce
Aarhus

Betonslum skal væk: 75 familieboliger skal erstatte ruinby

Hejredalskvarteret, kalder køberen AP Pension et nyt område med 75 familieboliger, der skal opføres, hvor Hejredalskollegiet ligger i dag. Tegning: AP Pension
Aarhus Kommune arbejder på en ny lokalplan, der skal give mulighed for at opføre 75 familieboliger, hvor det nuværende Hejredalskollegium ligger og forfalder.

BRABRAND:  Det er pensionsselskabet AP Pension, der skal trække læsset med at forvandle det forfaldne og lukkede Hejredalskollegium til et nyt og spændende område.

AP Pension vandt i december 2019 udbuddet på grunden og pensionsselskabet vil forvandle arealet til et attraktivt, grønt kvarter med byhuse.

Planen er at opføre 75 familieboliger som rækkehuse med små for- og baghaver.

Annonce

- Vi afventer, at plangrundlaget kommer i orden, for købet er betinget af vedtagelsen af en byggeretsgivende lokalplan, fortæller Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme, der er et datterselskab under AP Pension.

Pensionskassen har en portefølje af lejeboliger, som den lejer ud for at få afkast til selskabets pensionskunder. De nye boliger ved Hejredalsvej på kanten mellem Gellerup og Brabrand bliver en del af den porteføje og skal også lejes ud.

Appellerer til unge par

- Det bliver et tæt lavt byggeri med rækkehuse i to og tre etager. Vi forestiller os, at boligerne er interessante for par - måske med det første barn - eller to studerende, der gerne have lidt grønt udenfor og ikke bo ret langt fra midtbyen. Lejlighederne får et fornuftigt prisleje, lover direktøren.

Sådan kan de nye to-etagers hus komme til at se ud. Skitse: AP Pension

Han kan dog endnu ikke give konkrete eksempler på lejeniveauet. Det er for tidligt.

I kommunens afdeling for lokalplanlægning oplyser projektleder Karen Grimastad, at man arbejder på en lokalplan med nr. 1140, som man forventer færdig til byrådets behandling i løbet af foråret.

- Tidsplanen holder ikke, for vi venter på noget mere tekst til lokalplanen. Det foregår  med en konsulent, der arbejder både for kommunen og bygherren. Og det er lidt besværligt med en trekantet grund, når man samtidig skal overholde kommuneplanrammen og kravet til opholdsarealer.

Annonce

P-krav er reduceret

Foreløbig er parkeringskravet nedsat til 1 parkeringsplads per bolig mod normalt 1,5, hvilket også giver mere opholdsareal på grunden. Det gør man blandt andet fordi kommunen planlægger at etablere en ny etape af letbanen, som vil køre forbi på Karen Blixens Boulevard tæt på grunden.

- Boligerne får en lille forhave og baghave og vi forventer desuden, at lokalplanen kan bevare nogle af de store træer på grunden siger Karen Grimastad.

Det er direktør Peter Olsson også interesseret i:

- I det omfang det overhovedet er muligt skal store træer bevares, siger han.

Sådan kan de nye tre etagers boliger komme til at se ud. Skitse: AP Pension

AP Ejendomme forventer, at kommunen godkender lokalplanen til juli. Så snart den er godkendt vil AP Ejendomme gå i gang og hvis det holder forventer man at have boliger klar til indflytning i efteråret 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce